e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 de Mar de 2010

Centralitat sense tacticismes

Em sembla bé que tothom hagi fet bandera de la proposta de CiU d’arribar a un gran pacte d’Estat per lluitar contra la crisi. Amb el seguidisme de paraula que han adoptat PSOE i PP en aquest tema, es demostra una vegada més que CiU continua en la centralitat política i econòmica del país.

Però, desprès de les paraules i de les grans proclames dels uns i els altres, el que cal i urgeix és actuar amb celeritat i emprendre les reformes imprescindibles. Els nostres punts són clars: rebaixar la morositat de les administracions públiques, reduir l’IVA en l’àmbit de la dependència, facilitar els tràmits administratius als emprenedors, garantir recursos directes de l’ICO a les empreses, que no és facturi l’IVA quan no s’hagi cobrat, que hi hagi llibertat d’amortització, que se simplifiquin els tràmits administratius de les empreses...

Són mesures concretes que cal adoptar amb caràcter urgent si és te voluntat de fer-ho, però veient les posicions adoptades per socialistes i populars, podem constatar com els uns i els altres, especialment el PP, aprofita la crisi per fer política partidista en lloc de buscar solucions de consens per afrontar la crisi.

La centralitat es demostra amb fets i cap dels dos grans partits polítics espanyols ho fa tot i les dificultats del país. Malgrat aquesta posició desencoratjant de PP i PSOE, val a dir que CiU persistirà en el nostre intent de lluitar per assolir una gran pacte per emprendre les reformes estructurals que necessita la nostra economia.

No hem utilitzat ni utilitzarem les males dades, i les dificultats de tota la societat per fer campanya contra uns o contra els altres. Volem solucions, i les volem amb celeritat. Qui vulgui tenir-nos en el mateix vaixell per evitar el naufragi ja sap quines són les nostres posicions i quines les nostres receptes. No són quimeres, ni demanem experiments exòtics. Només exigim que aquí es duguin a terme les reformes i les decisions que ja han funcionat en altres indrets. No és el que fan els nostres governs ni és el que demana l’oposició del PP. Es per això, que en les properes reunions cadascú quedarà retratat i al seu lloc. Nosaltres ajudarem a adoptar les mesures necessàries per tal de posar ordre  a la economia. Però ho farem des de la responsabilitat i l’eficiència. No ens espanta adoptar mesures que no siguin populars si amb això arribem al be comú. El que no acceptem és que per por, ni tan sols es plantegi el adoptar-les o que per interès partidista hi hagi qui s’ha instal·lat en el confrontament sense matisos.

En qualsevol cas, els governs, el català i el de l’Estat, tenen ara la paraula, tenen ara l’oportunitat d’actuar amb rigor i sensatesa i aprofitar la ma que els hi estenem o la de seguir parlant molt i fent molt poc. Una decisió, aquesta última, que ens ha dut a on som i que no fa presagiar res de bo si Montilla i Zapatero la segueixen mantenint.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1195
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR