e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Juliol de 2014

Catalunya paga i paga i paga...

El govern del PP ha fet públiques les seves balances fiscals i, malgrat haver buscat una única metodologia per interessos partidistes, els números demostren que Catalunya té un dèficit fiscal molt important. És evident que quan des de el Parlament de Catalunya o des del govern reclamem que es posi fre a aquest abús ho fem des de la realitat dels números i dels fets, i mai des de la demagògia.

Ens hauria agradat que, tal com fem des de Catalunya, el govern de l’Estat hagués fet publiques les balances fiscals amb totes les metodologies existents i internacionalment acceptades. D’aquesta manera es podria precisar amb més exactitud la situació real de cada comunitat. En tot cas, evidencia que l’actual dèficit fiscal que pateixen tots els catalans i totes les catalanes és injust i insuportable. Perquè, siguin els 8.500 milions d’euros de dèficit anunciats per l’executiu Rajoy o els 11.000 calculats pel govern de la Generalitat, és evident que parlem en ambdós casos d’un desequilibri fiscal molt important i manifestament insostenible.

Continuem reclamant al govern espanyol que faci aquests càlculs amb totes les metodologies: la del flux monetari i la de càrrega benefici. El govern Rajoy s’adonaria que des de Catalunya no plantegem ni exageracions ni fantasmades quan denunciem que patim un abús fiscal sistemàtic. S’ha anat produint any rere any amb el que això té de negatiu per a la nostra economia, per al nostre creixement econòmic i per a la nostra capacitat d’oferir els serveis que tots els catalans mereixem.

Aquest serà probablement un dels temes –no l’únic a més de la consulta- que caldrà tractar en la reunió que el president Mas mantindrà demà amb Mariano Rajoy. Hi ha moltes qüestions en les quals l’Estat no és just ni amb Catalunya ni amb els catalans i les catalanes.

Per acabar, i ja que aquest es el meu últim article abans de l’agost, vull desitjar-unes bones vacances a qui les faci i que aquest període estiuenc ens serveixi a tots per recuperar forces ja que el setembre començarem un període apassionant i transcendental per al nostre país.

Bon estiu!

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1656
5
Comentaris afegits 
bet (barna) 31-08-2014 - 23:50
No paga Catalua, pagamos los catalanes. Lo pagamos todo: gobierno central, autonmico,diputaciones, consells comarcals, vegueries, rea metropolitana, ayuntamientos y miles de empresas pblicas. Me sorprende que an haya dinero para construir alguna cosa
Nesticfart (Lleida) 30-07-2014 - 16:54
I TU COBRA, COBRA, COBRA....eh?, si realment ets un patriota hauries de fer de conseller de forma desinteressada, sense cobrar res i aixi ajudaries a que els catalans no tinguessim de pagar, pagar i pagar, entre d'altres coses les vostres prebendes!!
Felix (Vic) 22-08-2014 - 09:28
El Sr Pelegr acava de descobrir l'arros amb llet SOM MES RICS, SOM MES RICS, SOM MES RICS per aixo paguem mes Pero es mes rentable, per fomantar l'ENFRONTAMENT I EL VICTIMISME dir que: ens roban lammentable que ens duguin cap a el DRAMA I EL CONFLICTE
Papaluna (Barcelona) 05-08-2014 - 22:36
Jo, de vost, deixaria de donar la tabarra amb que paguem, paguem i paguem. L'nica veritat s que el cabdill del catalanisme oficial, el home que repartia benediccions i butlles de patriotisme ens ha robat, enganyat i humiliat. I vost forma part de CiU
Pep (Tarrega) 01-08-2014 - 11:00
Espaya ens roba, o s el molt honorable?. Quina vergonya
TORNAR