e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Juliol de 2011

Amb avançament electoral o no, el temps que queda des d’ara fins a les eleccions generals s’hauria d’aprofitar per acabar les reformes pendents. Lluny d’això, el govern del PSOE sembla pendent de veure què diuen les enquestes per prendre la decisió i el PP manté immutable la seva tàctica d’enderroc del govern sense avançar ni una sola proposta. Mentre el temps passa, la situació empitjora i ni els uns ni els altres prenen les decisions que calen, ni entomen i finalitzen amb valentia les reformes que encara són a mitges.

A CiU ho tenim clar: primer, acabar les reformes estructurals que portaran més competitivitat i més agilitat la nostra economia productiva; i immediatament després convocar eleccions perquè sigui un nou govern sense el desgast de prestigi i credibilitat que te Zapatero- el que afronti la seva aplicació.

No és cap secret que el propers comicis apunten a una majoria absoluta del PP. A CiU estem convençuts que les majories absolutes són dolentes per a Catalunya i, de fet, per a tot l’Estat. Ho van ser les de Felipe González i la de José Maria Aznar. Catalunya sempre ha sortit malparada de les majories absolutes i, en canvi, ha avançat i ha fet avançar alhora Espanya quan CiU ha estat  decisiva per a la governabilitat de l’Estat.

Ara ens tornem a trobar en la mateixa tessitura en una campanya que córrer el risc de ser bipolar amb la cançoneta que l’únic vot que té sentit és el del PP o el del PSOE. No és cert. No ho és a amplies zones d’Espanya i molt menys a Catalunya. Davant el desencant comprensible de molts votants catalans amb el PSC, hi ha una altre alternativa que no és votar PP. A casa nostra tenim un formació que ha sabut mantenir-se sempre en la centralitat i que, per damunt de tot, ha defensat el interessos de Catalunya. Aquesta  formació és CiU.

No hem estat mai la crossa de ningú i sí, en canvi, el soci responsable i constructiu per governar per a tothom. No hem estat la crossa de Zapatero com no ho vam ser d’Aznar o de González i en futur tampoc la serem de Rajoy o de Rubalcaba.  Però per fer valer la nostra influencia i per defensar els interessos de Catalunya, ens cal tenir prou força a Madrid i ser decisius: I no ho serem si el PP obté majoria absoluta. Per això des de CiU demanem que els catalans ens tornin a fer confiança. Ens l’han facilitat al Parlament, als ajuntaments i ara volem que la refermin a les eleccions generals.

El nostre compromís es defensar Catalunya. Al país se’l defensa creant les condicions necessàries per generar ocupació, lluitant pel pacte fiscal que deixi d’escanyar les seves finances i exigint les infraestructures necessàries que millorin la seva competitivitat. D’aquesta manera, també es defensen els interessos de l’Estat, perquè Catalunya és el seu motor econòmic. Un millor tracte fiscal significa més oportunitats per als emprenedors. A més, les infraestructures que reclamem -com per exemple el corredor del Mediterrani- són les que faran que  tot el llevant espanyol millori la seva competitivitat.

A les properes eleccions ens juguem alguna cosa més que l’alternança de PP i PSOE en el poder. Ens juguem la capacitat de sortir més ràpid i més enfortits de la crisi o la permanència decadent de la nostra economia en la cultura del subsidi, que tant de mal ens ha fet i de la qual tant han abusat PP i PSOE en quantes comunitats han governat.

Cal ser conscients que si sortim del foc socialista per caure en les brases de la majoria absoluta popular, Catalunya en sortirà igual de cremada i de perjudicada. Per això, és bo saber que hi ha una tercera via amb la que Catalunya en sortirà reforçada: fer confiança a CiU.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1257
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR