e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 d'Abril de 2012

Ha estat decebedor comprovar l’actitud dels partits polítics catalans a l’oposició en el ple monogràfic al Parlament sobre els ajustos per a la reactivació econòmica. M’ha causat especial decepció la manifesta incoherència del PPC que en la cambra catalana va fer costat al PSC per demanar al govern que incrementi la despesa en més de 1.400 milions d’euros.

És sorprenent que un partit com el PP que té la responsabilitat del govern de l’Estat i que demana importants i a vegades desproporcionats ajustos a tort i a  dret, aquí impulsi més despesa al govern de la Generalitat. Sembla mentida que no entenguin aquí el que exigeixen allí. Per això des d’Unió volem denunciar aquesta greu irresponsabilitat i incoherència del PPC de no entendre que el govern de la Generalitat també ha de fer en aquests moments una funció i una feina de coratge, de rigor i d’ajustaments per complir els dos objectius bàsics: la reactivació econòmica i la generació d’ocupació.

En aquesta situació, complexa des del punt de vista econòmic i polític, tots els partits polítics hem de fer un esforç per arribar al màxim consens possible. Avui hauríem de ser capaços de demostrar a la ciutadania que podem prendre acords en el seu benefici, per disminuir les agressions a Catalunya que s’estan fent des del punt de vista econòmic.

Cal altura de mires perquè tots els partits polítics siguem capaços d’arribar a acords. No demanem adhesions, sinó complicitats per demostrar a la ciutadania que podem superar les diferències per arribar a acords en benefici de tots els catalans de cara a la recuperació econòmica i a la generació d’ocupació.

La situació econòmica és molt greu i els sacrificis que hem de fer tots molt importants i dolorosos. Per això hem de fer sentir la veu de Catalunya per exigir el que ens pertoca i per aconseguir un sistema de finançament que deixi d’escanyar-nos. Només amb un ampli consens ens en podrem en sortir. I estic convençut que ens en sortirem. Ara, entre tots, plegats, ho accelerarem.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1460
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR