e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 de Juliol de 2014

Ahir es va fer efectiu el relleu de Josep Antoni Duran i Lleida al capdavant de la secretaria general de la federació de Convergència i Unió. És un relleu parlat des de fa més d’un any entre els dirigents de les dues formacions -Duran i Lleida i el president Artur Mas- i que s’ha d’entendre dins de la normalitat de la vida dels partits polítics perquè, com va dir  Ramon Espadaler, president del Consell Nacional d’Unió Democràtica de Catalunya i nou secretari general de CiU, els noms canvien, però els objectius es mantenen intactes. I n’hi ha tres de cabdals per al país i per a Convergència i Unió: la recuperació econòmica i la creació d’ocupació, l’enfortiment de la societat del benestar i la qüestió nacional amb el dret a decidir i la consulta al capdavant.  

Aquest pas de Duran a la federació no significa que s’allunyi de la vida política, perquè amb aquesta decisió, com va subratllar, podrà reforçar la seva tasca i dedicar més temps a eixamplar l'espai d'Unió: el de la centralitat de la vida política catalana ja que continua com a president del comitè de govern del partit i, també, com a portaveu del Grup Parlamentari Català al Congrés.

Ha estat, doncs, una decisió llargament meditada i abastament pactada amb el president Mas que ha recordat que fa més d’un any que en parlaven. El president de CiU ha remarcat que s’ha concretat una decisió dins de la més absoluta normalitat i ha subratllat el seu agraïment a Duran perquè, tot i reconèixer que no sempre han estat d’acord en tot, l’important és que sempre s’han acabat posant d’acord en tot.

L’acord també ha estat rotund en la elecció del substitut de Duran com a secretari general de CiU. Mas va voler recordar que amb Duran ha convingut que la persona idònia és Ramon Espadaler, un polític de confiança mútua com ho prova el fet que formi part del govern català al capdavant d’un departament . altament sensible com el d'Interior i que sigui també el president del consell nacional d’Unió Democràtica de Catalunya .

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1109
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR