e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

06 de Maig de 2014

Ara som a les portes de les eleccions europees del 25 de maig i, per tant, en ple període preelectoral. Són importants a Catalunya perquè hem de demostrar a Europa la nostra clara voluntat i esperit europeistes. I també ho són perquè l’endemà caldrà continuar lluitant contra la crisi, serà necessari prendre més mesures que ajudin a crear ocupació i riquesa i fer mans i mànigues per tirar endavant Catalunya.

Per aquests motius, els catalans i les catalanes hem de tenir ben present que també en aquests eleccions europees en temps de crisi econòmica, l'opció de CiU és la que convé. És evident que nacionalment és respectable optar per qui es vulgui, però també cal que els ciutadans siguin conscients que després de les europees el pes de resoldre les demandes de la societat catalana recaurà principalment sobre CiU. Per això seria bo que el vespre del 25 de maig CiU surtís reforçada d’aquesta cita electoral. Voldrà dir que també es reforça  el govern que està traient Catalunya de l’atzucac en el qual ens van ficar.

També caldrà continuar insistint en la necessitat de dialogar amb el govern espanyol. Nosaltres ja ho hem dit moltes vegades i no ens cansarem de repetir-ho: el president Rajoy ha de posar dia i hora per seure i dialogar. I no ho diem només des de CiU. També un diari de tant prestigi com The Economist fa una reflexió adreçada al president Rajoy i li demana diàleg. La resolució de la qüestió catalana no es pot vincular a la recuperació econòmica, ja que és profunda. La solució ha de ser, doncs, pactada, dialogada i a través de la democràcia amb una consulta.

Aquest serà l’escenari que ens trobarem el dia 26 de maig. Per això estem convençuts que des d’una alta participació per demostrar l’europeisme d’una gran majoria de la societat catalana, caldria que surtis reforçat sigui qui te l’encàrrec i el mandat popular de gestionar el dia a dia de Catalunya, és a dir, Convergència i Unió.

Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
856
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR