e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 de Maig de 2014

Cal que Europa recuperi la seva sensibilitat social

S’ha parlat molt de la importància de les properes eleccions europees del 25 de maig. S’ha dit amb raó que cal que Catalunya refermi el seu esperit europeista, una característica intrínseca del catalanisme polític, per fer veure a Europa el nostre compromís i la nostra voluntat de continuar sent una part principal de la construcció europea.

Però la importància d’aquests comicis va més enllà, encara que sovint ens sembli que Europa està lluny. Un dels trets diferencials més evidents de la Unió Europea ha estat la seva aposta decidida per l’estat del benestar, per les polítiques socials, per l’interès  de tenir cura de les persones. És una característica que en els darrers temps semblen haver oblidat una mica el dirigents europeus, que han posat l’èmfasi en les grans xifres macroeconòmiques.

Aquí ho veiem amb l’actuació del govern espanyol, que s’ha preocupat molt de rescatar la banca i molt poc de rescatar les persones, que en definitiva són les que pateixen els efectes més dramàtics de la crisi en la pròpia pell. Com pot dir el govern espanyol que hem superat la crisi amb gairebé sis milions de persones aturades? Això no és una xifra: és una tragèdia que es repeteix sis milions de vegades a les llars de l’Estat espanyol. En aquesta situació, dir que hem superat la crisi és un exercici d’insensibilitat intolerable.

Des d’Unió Democràtica de Catalunya hem defensat des de la nostra fundació la importància de centrar l’activitat política en les persones i hem escollit com a eina l’economia social de mercat, que no és altra cosa que retornar a la societat els beneficis que produeix un mercat lliure, en una societat lliure. Estem lluny del liberalisme sense mesura que ens ha portat a aquesta crisi i lluny també de l'intervencionisme perniciós que ofega iniciatives i alenteix la prosperitat.

Europa s’ha caracteritzat per tenir cura de tothom, però especialment dels més desafavorits, dels que gaudeixen de menys oportunitats. Aquest model que ha funcionat segueix sent el model que nosaltres volem i proposem. Entenem que només des d'una societat solidària aconseguirem una societat cohesionada en la qual tothom tingui l'oportunitat de poder desenvolupar-se i créixer dignament

La crisi s’ha emportat a casa nostra algunes eines en aquest terreny que cal recuperar al més aviat possible. No pot ser que els sacrificis que aquesta crisi ha demanat i ocasionat vagin sempre en la mateixa direcció i que al cap i a la fi siguin els més febles els que en pateixin les pitjors conseqüències. Lluitar contra aquesta evidència és el nostre objectiu i la nostra obsessió.

Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
800
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR