e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 d'Abril de 2010

Quan PP i PSOE-PSC s’uneixen, Catalunya en surt malparada. Aquesta premissa torna a estar vigent per la negativa dels dos partits majoritaris de l’Estat a renovar el Tribunal Constitucional abans que es pronunciï sobre l’Estatut. Desprès de tres anys i mig d’esperar una sentència sobre els recursos que van presentar PP, Defensor del Poble i algunes comunitats autònomes del PSOE fins i tot, el TC ha estat incapaç de fer-la. Ho ha provat cinc vegades i ha fracassat. Ara vol reintentar-ho sense canviar els membres del tribunal que fa més de dos anys que han esgotat el seu mandat. És un espectacle que malbarata el prestigi de les institucions i fa malfiar la ciutadania. És inconcebible la dilació en la renovació dels membres deltTribunal per la nul·la voluntat de PP i de PSOE d’arribar a un acord que posi fi a aquesta situació indigna.

Per aquest motiu, Convergència i Unió vol que els membres caducats del TC siguin recusats pel Parlament de Catalunya. Perquè no creiem tal com diu el president Benach que ara sigui hora de queixar-nos, sinó que considerem que és hora d’actuar i la recusació és un  primer pas.

També volem impulsar una proposició de llei per la que qualsevol càrrec que hagi esgotat el seu mandat sigui rellevat com a molt tard als sis mesos d’aquesta caducitat, encara que no hi hagi hagut acord sobre el seu successor. D’aquesta manera s’evitaria l’espectacle que ara es contempla en el Tribunal Constitucional. Creiem en la necessitat d’aquesta mesura i per això obrim les portes a tots els diputats catalans perquè s’apuntin a aquesta proposició de llei. Estem oberts al diàleg i al consens i volem defugir qualsevol partidisme.

També seria bo que el govern Zapatero expliqui davant el país aquests fets que qüestionen la legitimitat de l’organisme que ha de vetllar per l’acompliment de la Constitució. Davant el seu silenci, hem traslladat aquesta preocupació a la pregunta parlamentaria que Duran adreçarà demà al president del govern.

El joc dels despropòsits es continua consumant. El PP beneeix articles de l’estatut andalús, que, en canvi, qüestiona i considera que poden ser inconstitucionals a Catalunya. La diferent vara de mesurar és vigent entre els populars. També entre els socialistes que van recórrer l’Estatut que ens vam donar tots el catalans en referèndum després de ser aprovat pel Parlament i pel Congrés. Una visió partidista i injusta que ha esdevingut en un malson i que gairebé quatre anys desprès segueix sense solució, i el que és pitjor sense que hi hagi indicis de trobar-la en un futur immediat. Tot aquest temps, tots aquests intents, el fet que no s’hagi arribat a una conclusió de inconstitucionalitat de l’Estatut sembla un argument prou sòlid com per refermar la seva plena constitucionalitat. Però no crec que sigui realista esperar massa seny dels instigadors d’aquest desgavell. Mentrestant constatem que quan PP i PSOE coincideixen qui acaba rebent és Catalunya, qui ho acaba pagant som els catalans, per no parlar de les institucions que acaben violentades


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1181
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR