e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 d'Abril de 2013

Bona Diada de Sant Jordi!

Sant Jordi, el dia laborable més festiu i la diada més popular de les que es fan i es desfan a Catalunya, tant, que no cal ni que sigui festa per celebrar-la amb plenitud, alegria i generositat. Perquè, fet i fet, el símbol del nostre Sant Jordi que hem exportat arreu, tan català i tan particular, és el de donar, donar una rosa i/o un llibre a qui estimem, un regal de la natura i un de la cultura, prova d’amor que diu molt del nostre país. Cal estimar el que Sant Jordi significa perquè també en aquesta diada trobem l’esperit de Catalunya. Sant Jordi és també un altre tret diferencial propi.

Avui, com cada 23 d’abril, és un bon dia per gaudir. Comença el bon temps i els carrers de tots els indrets de Catalunya llueixen parades de roses i llibres i la gent surt a riuades per contemplar les novetats. També en temps de crisi. Potser enguany les roses estaran una mica menys guarnides, potser no podrem adquirir l’edició de luxe de les últimes novetats literàries, però no faltarà ni la flor ni la lectura per oferir a qui apreciem, per regalar a qui estimem, per rebre-ho de qui ens aprecia i estima.

Tenim un gran país. Malgrat les dificultats, malgrat els entrebancs que dia sí dia també posen al nostre camí, malgrat tots i cadascun dels problemes que vivim diàriament, estem orgullosos del nostre país, perquè Catalunya és un gran país. No hi ha gaire països a la història que després de tres cents anys de dificultats i, en alguns casos, de persecucions segueixin amb la mateixa voluntat de ser, d’anar endavant, de defensar la seva identitat i de preparar el país per un temps millor. Sant Jordi ens recorda també això. No hi ha dracs invencibles si hi ha voluntat i coratge de guanyar.

Per acabar, permeteu-me una recomanació. Enguany, aquest mateix mes, s’han complert setanta-cinc anys de l’afusellament de Manuel Carrasco i Formiguera, un patriota català que aquí va ser perseguit per defensar els seus valors cristians i que allà va ser assassinat per defensar Catalunya. S’ha fet un recull de les cartes que va enviar a la seva família des de la presó de Burgos, on va ser des de la seva detenció per les forces franquistes fins a la seva mort. És una correspondència que mostra el Carrasco més humà, més íntimament lligat a la seva família i que va afrontar el seu destí ple de serenitat, amb plena confiança en Déu. En commemoració del 75È aniversari del seu afusellament, avui pot ser un bon dia per comprar un exemplar del llibre “Cartes de la presó”, de Manuel Carrasco i Formiguera. És una figura de la qual tothom pot aprendre alguna cosa, si més no la de ser conseqüent amb les nostres idees i les nostres conviccions fins al final.

Bon Sant Jordi i que rebeu moltes roses i llibres com us mereixeu!

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1036
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR