e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Juliol de 2008

Benvinguts al centre

Crisi. Finalment ja tothom accepta i utilitza el terme per definir l’actual situació econòmica, sense alarmismes, però tampoc sense faltar a la veritat: amb realisme.  S’ha acabat el tabú, ja ningú s’esquinça el vestit en escoltar aquestes dues síl·labes. És cert, l’economia va malament i en una societat tan apuntalada en lo material tot sembla trontollar quan els números es torcen. Es curiós també que ara a CiU ens demani ajuda qui fins no fa gens, ens ha menystingut, insultat o ridiculitzat.

No es la primera vegada que hem de treure les castanyes del foc a qui no les sap torrar. No hi ha més que repassar les hemeroteques per saber que CiU sempre ha actuat responsablement en les qüestions de país en els temps de dificultat. Però no s’ha de confondre ajuda responsable amb manca de fermesa, amb principis febles, amb idearis canviants. Hi ha un model de societat en el que creiem de forma profunda, un model basat en valors com l’esforç, el treball, la família, la llibertat... Valors arrelats a Unió des de la seva fundació ja fa més de tres quarts de segle. No hi renunciem, no podem fer-ho.

Mai és moneda de bescanvi la pròpia  identitat. Per això és bo, i sorprenent, saber que el PSC s’hagi manifestat partidari d’ocupar la centralitat. Benvinguts. A Unió coneixem bé aquest espai, on som des dels orígens. No s’acaba d’entendre molt bé com es pot ser de centre i d’esquerres de tota la vida, però hi ha formacions que estan habituades a formidables tombarelles ideològiques cameleòniques.

Si els socialistes catalans es veuen i senten així, serà fàcil entendre’s. Caldrà saber on ha quedat l’intervencionisme exacerbat tan llunyà de la defensa de la llibertat individual. Perquè, més enllà de la paraula, la centralitat és un model de societat que creu en la llibertat de la persona i en la solidaritat. No ha estat així fins ara en el mal anomenat progressisme que ha volgut fer de la imposició una forma d’actuar, una eina per unificar persones i comportaments, una definició excloent del qui pensa diferent. Estem en crisi, sí,: econòmica i de valors i la una no és pot deslligar de l’altre. No a Unió. Creiem en el treball, l’esforç, la disciplina, la solidaritat, l’educació, com a eines fonamentals per fer front a les dificultats. En aquest espai ens trobarà sempre qui ens vulgui venir a buscar. Ja és hora de dir les coses pel seu nom i deixar de confondre subsidi amb progrés i societat del benestar amb no fer res.     

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1221
1
Comentaris afegits 
Fart de CIU (Cat) 22-07-2008 - 00:37
Vosaltres no sou de centre. Senzillament sou la dreta carca i regionalista que s'enten de meravelles amb el PP. Tant de bo desapareixeu.
TORNAR