e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Juliol de 2010

No hi ha dubte que la sentència del Tribunal Constitucional retallant l’Estatut ha suposat un terratrèmol polític i social. Només cal recordar que més de un milió de persones van sortir als carrers de Barcelona contra la seva decisió. Ja és més dubtós que Zapatero hagi entès el missatge. 

Diu el president del govern que cal escoltar Catalunya i les seves queixes, però ja no n’hi ha prou. Són molts els greuges com per acontentar-nos ara amb només ser escoltats. Catalunya ha de ser escoltada, però sobretot ha de ser atesa, i no ho està essent. Només cal veure les retallades de les inversions del Ministeri de Foment que fan que Catalunya sigui la principal perjudicada. Són inversions que havien estat ja aprovades i compromeses i que ara s’han tirat enrere, amb el que això suposa per al futur de l’economia del nostre país.

Si Zapatero vol recuperar alguna credibilitat a casa nostra ha de saber que ja no hi ha prou amb les paraules i que ara calen fets que demostrin que no es segueix perjudicant Catalunya. És evident que la retallada de Foment a les inversions catalanes no contribueix a recuperar la confiança. Tampoc ajuda que el ministre responsable, José Blanco, digui que Catalunya en surt afavorida. És un estirabot que inflama encara més els ànims de tots els catalans, agreujats pel tracte que des de Espanya es dóna a Catalunya. 

És evident que els dos governs actuals -que han de vetllar pel desenvolupament de Catalunya- estan esgotats. El tripartit, perquè veu com la seva descohesió s’ha accentuat fins a fer del tot impossible qualsevol acció de govern conjunta davant les necessitats del país. El del PSOE, perquè ha cremat tots els vaixells amb la seva nefasta actuació davant la crisi econòmica  i amb l’incompliment constant de les promeses que el seu president, Rodríguez Zapatero, ha fet a  tort i dret per desprès desdir-se’n sense immutar-se. 

A Catalunya coneixem amb escreix el seu tarannà i ja no ens en podem refiar per més temps. Per aquest motiu, des de CiU exigim que Catalunya sigui escoltada i atesa amb diligència i eficàcia si Espanya no vol aprofundir més en la desafecció d’una gran majoria de catalans. Per aconseguir-ho, necessitem un govern fort, unit i responsable, una possibilitat que només pot sortir de les urnes i que cal plantejar com abans millor. Una altra cosa és perdre el temps i endarrerir les solucions. 

 


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1085
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR