e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Setembre de 2011

Amb el PP, Catalunya ho pot passar molt malament

Ahir es va oficialitzar la convocatòria de les eleccions generals del 20 de novembre. Val a dir que, tal com hem repetit abastament, aquesta convocatòria arriba tard amb el greuge que el president Zapatero ha desaprofitat els últims mesos de la legislatura en no escometre les reformes que necessita la nostra economia per superar la crisi.

Les eleccions s’haurien d’haver convocar molt abans. També es cert que el PP no ha ajudat a fer les reformes, s’ha creuat de braços i no ha acceptat un gran pacte d’Estat per superar la crisi tal com des de CiU reclamàvem a Rajoy i a Zapatero. Hem de tenir molt clar que, si des de CiU no ho haguéssim impedit, a dia d’avui l’economia espanyola seria una economia intervinguda. I aquest seria un escenari infinitament pitjor que el que ara tenim.

Francament, entre el desastre del govern que hem patit i la política del PP de no fer res i de només posar pals a les rodes amb la certesa que quan pitjor per a la societat millor per les seves expectatives electorals, el futur no és especialment optimista. Molt menys quan tot apunta que la victòria del PP serà inqüestionable. Els catalans hem de ser ben conscients que Catalunya ho pot passar molt malament amb una majoria absoluta del PP. Per evitar-ho, només hi la possibilitat de fer confiança a CiU perquè només queda la federació per defensar amb força, fermesa i eficàcia els interessos de la societat catalana al Congrés de Madrid. La realitat és la que és i amb un PSC en caiguda lliure i amb la resta de partits catalans en davallada i amb  cap poder de decisió i constants canvis de rumb, només Convergència i Unió pot oferir una mica d’esperança al país per afrontar la majoria popular que ens espera.

La situació es presenta difícil i superar el pou en el que estem ficats no serà qüestió ni de setmanes ni de mesos. Però si els catalans aconseguim fer pinya i si CiU obté prou força per ser decisiva a Madrid, la possibilitat d’accelerar la recuperació econòmica serà més a prop. Avui CiU es l’única formació que pot defensar amb veu pròpia i grup parlamentari propi els interessos de Catalunya a les Corts. Que la defensa d’aquests interessos sigui més o menys eficaç i eficient és precisament els que ens juguem els catalans el 20 de novembre.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1001
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR