e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 de Maig de 2011

Amb Catalunya o contra Catalunya

Aquesta tarda al Congrés es vota la moció perquè el govern de l’Estat pagui a Catalunya el Fons de Competitivitat: els 1.450 milions d’euros que el govern Zapatero diu aquest any que no pensa donar fins el 2013, malgrat haver-ho fet en anys anteriors. És a dir, es vota si es canvien les regles de joc enmig de la partida o si es mantenen les que han estat vigents els darrers quatre anys.

És, en definitiva, una votació a favor de Catalunya o contra Catalunya i els catalans. No es una qüestió que només afecti les administracions, -que òbviament també-, sinó que afectarà, i molt, el benestar dels ciutadans de Catalunya. Per això, avui el PSC torna a tenir una ocasió clara per definir-se i per decidir i demostrar a qui serveix: si als homes i dones que li fan confiança i li donen suport electoral i que encara creuen en la seva promesa que Catalunya guanya si Zapatero guanya (que ja és tenir confiança), o al PSOE, sotmetent-se una vegada més a la disciplina de partit i defensant els interessos del barons socialistes per damunt dels dels catalans. En aquest sentit, apel·lem els alcaldes socialistes perquè demanin als seus diputats del PSC que votin a favor que l’Estat compleixi el seus deures financers amb Catalunya.

Aquest tira i arronsa, aquesta contínua crítica contra el govern de la Generalitat del president Artur Mas que és veu obligat a endreçar les dures finances que ha deixat el tripartit a Catalunya, aquest dir una cosa al Parlament i defensar la contrària al Congrés té avui una oportunitat magnífica per canviar. Amb el Fons de Competitivitat, els pressupostos de la Generalitat no seran tant dolents com sense ells. En cap cas seran bons perquè el dèficit i deute que el tripartit han deixat com a herència ho fan impossible, però les possibilitats de posar ordre a l’Administració amb el pla d’austeritat engegat és evident que es major amb els 1.450 milions que pertoquen al nostre país, que sense aquesta quantitat.

No caldrà esperar gaire per saber on és el PSC. Avui mateix sortirem de dubtes. Desitjo fermament que per al bé del nostre país i de tots els seus ciutadans, per una vegada, als socialistes els preocupin més les necessitats del catalans que els objectius del PSOE, perfectament legítims però que una vegada més -i ja en són moltes-, van contra Catalunya, el seu govern i tota la societat catalana.

Avui tindrem la resposta perquè el que es decideix avui és dir sí o no als Fons de Competitivitat. Qualsevol altre posició només es voler marejar la perdiu i intentar guanyar temps per tal de no quedar retratats abans de les eleccions municipals del 22 de maig.
Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1223
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR