e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Juny de 2009

Avui s’inaugura la terminal anomenada T1 de l’aeroport del Prat de Llobregat. Certament és una data assenyalada. Cal celebrar-ho. Teòricament tindrem major capacitat de viatgers, més capacitat de transport i de trànsit aeri. Molt bé!

Però això ens servirà per defensar Catalunya, per donar major impuls econòmic al nostre país, més capacitat per generar riquesa, major capacitat d’atracció, ja sigui en l’àmbit del turisme, dels negocis, de la indústria, de l’economia o de les inversions estrangeres al nostre país? Doncs no hi ha resposta a aquesta pregunta si la formulem avui, amb el que ara coneixem. I si ens forcessin a respondre, la resposta seria que no. A més, un no rotund, i amb majúscules.

La resposta és ben senzilla. La ubicació de Barcelona –El Prat de Llobregat, en definitiva l’aeroport-, està situat geoestratègicament  en un lloc força interessant amb capacitat i potencialitat per ser un HUB de comunicacions del sud d’Europa. L’ampliació d’aquesta terminal ho faria encara més possible.

Tenim un model aeroportuari a l’Estat espanyol que no permet que el sector privat, ni la Generalitat de Catalunya, ni el món local hi tinguin cap participació, i encara menys cap possibilitat de prendre ni d’influir en les decisions. Aquest model tancat i centralista vol gestionar –de fet és qui ho gestiona- l’aeroport des de Madrid. I aquest és el quid de la qüestió!

Resulta que tenim un govern a Catalunya, al qual ja li va bé que el seu “Govern amic” (de fet són ells mateixos) decideixi sobre infraestructures a Catalunya. A ningú se li escapa que el funcionament d’aquest aeroport seria molt més rendible i eficaç si fos gestionat per mans privades i amb participació de la Generalitat de Catalunya, però com deia abans, la Sra. Carme Chacón i el ministre Corbacho, membres d’aquest govern amic, no ho deixen fer.

Fins quan Catalunya haurà d’esperar per resoldre les seves pròpies necessitats? Per què no es deixa que Catalunya sigui responsable i gestioni les seves pròpies infraestructures?

Potser si algú intueix o s’aproxima a la resposta, el primer que farà és agafar el primer vol que pugui, fins i tot des d’aquesta nova terminal T1 de l’aeroport de Barcelona.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1332
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR