e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

02 de Mar de 2009

Ajuntaments propers i sensibles

Des d’Unió sempre hem afirmat que la política local és la més pròxima al ciutadà i sempre hem lluitat per fer d’aquesta asseveració una conducta a seguir pels nostres polítics amb responsabilitat als ajuntaments d’arreu de Catalunya.

Aquesta proximitat ha de ser encara més visible en temps de crisi, i una qüestió en la qual poden incidir els governs municipals és l’àmbit de la morositat. Per la seva causa, moltes empreses es veuen ofegades i no tenen liquiditat per afrontar els seus compromisos immediats. Per això en l’Assemblea Nacional de la Unió de Regidors que va tenir lloc dissabte passat vam prendre el compromís –estigui Unió o no al govern municipal- de proposar que les administracions locals paguin els seus creditors a trenta dies.

No és un objectiu fàcil d’assolir, però és necessari que hi hagi la voluntat de fer-ho per alleugerir els feixucs temps que pateixen les nostres empreses, sobre tot, les petites i mitjanes que conformen el gruix del teixit empresarial del nostre país. Sabem que les finances locals també es veuen molt condicionades pel seu mal finançament i que, malgrat les promeses socialistes, encara no ha millorat, però considerem que és una qüestió d’interès nacional reduir els terminis de pagament actual que en molts casos superen amb escreix els noranta dies. No son pocs els consistoris que acostumen a fer efectius els seus pagaments a 180 dies, o més!.

És comprensible que en època de recessió i de manca de liquiditat aquests terminis abusius aboquin moltes empreses a plantejar-se tancar portes, malgrat que tinguin feina per continuar endavant. És una situació que a Unió ens proposem revertir i millorar amb la màxima celeritat possible. Els nostres empresaris es mereixen aquest esforç de les administracions locals.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1410
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR