e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 de Febrer de 2009

A l’Ebre van popularitzar el crit ‘lo riu és vida’ perquè l’aigua és vida. Tenen raó. També a Lleida tenim raó quan reivindiquem el Canal Segarra-Garrigues i rebutgem una nova retallada de l’àrea de regadiu que és vol imposar des de Brussel·les ampliant en 20.000 hectàrees més les 26.215 ja contemplades com a ZEPA (Zona d’Especial Protecció per a les aus).

A les veus més fonamentalistes dels ecosistemes, cal dir-los que el projecte del Canal Segarra-Garrigues és especialment curós amb el medi. El que preocupa ara és que des d’òrgans del Govern de la Generalitat i de l’Estat és vulgui retallar més el pla de regadiu.

L’aigua és vida i el bon ús que se’n faci pot afavorir el progrés de les comarques de Lleida afectades per el nou canal i facilitat la supervivència de la pagesia, que d’altre forma és veuria condemnada a la migració davant la manca d’oportunitats per triar el cultiu més oportú segons el mercat.

Per evitar que s’escapci un projecte llargament esperat a les comarques lleidatanes, des de CiU reclamem que s’adoptin quatre punts que permetran salvaguardar el Canal Segarra-Garrigues:

Primer: que els Governs de la Generalitat i de l’Estat no admetin ampliar la Zepa prevista a l’acord de 5 de setembre de 2006.

Segon: que la Generalitat ordeni l’elaboració immediata dels plans de protecció del medi natural i del paisatge de cada àrea amb el màxim de consens, amb la participació de comunitats de regants i d’entitats ecologistes.

Tercer: que hi hagi mesures per mantenir una agricultura eficient i de futur.

Quart: que el Govern destini el recursos econòmics necessaris per assegurar l’equilibri de les terres de Lleida, i l’aigua n’és un factor essencial en tots els sectors.

El Govern ha de saber que en la defensa dels interessos de la gent -i aquest cas n’és un exemple-, sempre ens tindrà al seu costat.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1170
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR