e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 de Gener de 2012

A la recerca de la credibilitat perduda

2012 hauria de ser per a Catalunya l’any de la recuperació, el de la credibilitat perduda a nivell intern i extern. No és debades la política d’austeritat i d’ajustament entomada pel govern català. El país necessita recuperar la confiança en ell mateix. La crisi i la mala gestió anterior han posat Catalunya i les seves finances a l’ull del huracà, però poc a poc ens anem de sortir.

No serà tampoc un any fàcil, però treballem perquè sigui el que iniciarà la recuperació. Els sacrificis que tots hem de fer i que ja fem, i a Catalunya abans que enlloc, serviran per recuperar la competitivitat del nostre país i de les empreses, quan es resolgui el problema del dèficit i del deute. Ara, ni el govern Zapatero que va fer dels incompliments la seva forma d’actuar ni les primeres mesures del govern Rajoy -que es contradiuen amb el que havia assegurat que faria durant la campanya electoral-, ens ho estan posant fàcil.

Va dir que no apujaria impostos i ara veiem l’increment més gran de l’IRPF de tota la història. Deia que compliria amb la llei i ara veiem com dóna llargues i excuses de malpagador per no facilitar ni tan sols una bestreta dels 759 milions de la Disposició Addicional Tercera de l’Estatut. És difícil afrontar la crisi amb tants entrebancs i amb tants pals a les rodes, però ens en sortirem.

Només cal demanar al govern espanyol una mínima voluntat de col·laboració i de lleialtat. Dir que les autonomies són les principals responsables del deute és una falsedat. Com també és injust posar en el mateix sac totes les comunitats en una nova edició del cafè per a tothom, que tant mal ha fet a Catalunya i de retruc a la resta d’Espanya. Rajoy ha d’entendre que hi ha diferències entre Catalunya i la resta de l’Estat, perquè hi ha sensibilitats, cultures i llengües diferents. Voler mantenir la uniformitat és anar contra la Constitució i, sobretot, contra la voluntat dels catalans.

Enguany l’obsessió que tots hem de tenir és crear ocupació. Per aconseguir-ho no hi ha dues agendes paral·leles (econòmica i d’autogovern). No és una cosa o l’altra. És la mateixa agenda: la defensa de les nostres competències, l’increment del marc competencial, reivindicar el pacte fiscal... Tot té a veure amb l’estat del benestar i amb la capacitat de crear ocupació. Però per això cal col·laborar. Si el govern del PP decideix prorrogar els pressupostos -una cosa lògica ja que no té temps per elaborar-ne un de nou-, no s’han de fer trampes. Aquesta pròrroga comporta també la de la partida que contemplava una quantitat per satisfer l’import que l’Estat deu a Catalunya de la liquidació de la Disposició Addicional Tercera de l’any 2008. Per això des de CiU demanem i reivindiquem al govern central que com més aviat millor liquidi almenys una bestreta. Tots hi sortirem guanyant, i també la confiança que els polítics hem de donar als ciutadans. 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
724
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR