e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

07 de Juny de 2011

Aquest cap de setmana a Tortosa en l’Aplec de Terres de l’Ebre hem començat els actes per commemorar els vuitanta anys d’història d’Unió Democràtica de Catalunya. Evidentment, és un motiu d’orgull celebrar aquesta efemèride, però encara més és un estímul per tenir ben present la responsabilitat que ha caracteritzat la nostra formació durant vuit dècades.

Avui, vivim un període electoralment dolç perquè hem recuperat la confiança i el suport dels catalans per ser al govern de la Generalitat i per dirigir bona part dels ajuntaments del país. Però precisament perquè la nostra història ve de lluny, sabem que només sent fidels als principis dels fundadors d’Unió en un llunyà novembre de 1931 podrem ser mereixedors de la confiança que ens ha refermat el poble de Catalunya. En aquest llarg recorregut hem patit persecucions, prohibicions, exili, afusellaments, desfetes i diverses crisi i també hem gaudit de l’afecte de la gent i de no poques victòries. Hem après que només defensant els interessos col·lectius i els principis que van impulsar el naixement d’Unió, serem capaços de seguir creixent, amb esperit de servei als catalans. Aquests valors són els que han impulsat Catalunya: l’esforç, el treball, el sacrifici, la solidaritat, el respecte, la disciplina i un gran amor al país.

Serem lleials als principis dels nostres fundadors: la defensa de les persones i de Catalunya com a eixos bàsics de la nostra identitat. El personalisme comunitari és el referent de la nostra acció política. Defensem una societat més justa, més democràtica i més propera al ciutadà. Mantenim els valors i els principis del nostre manifest fundacional: impulsar una orientació cristiana en la nostra acció política; reclamar el reconeixement de la personalitat nacional de Catalunya i de la seva autonomia plena i absoluta; reivindicar una democràcia plural que desenvolupi l’harmonia social; rebutjar els individualismes egoistes; defensar a ultrança les institucions del país; vetllar per la dimensió social; exigir la llibertat d’ensenyament; i intentar que hi hagi un model social més equitatiu. Ens ratifiquem en aquests principis: els de l’humanisme cristià amb un model social que defensi la persona i l’equitat, la plenitud de la nació catalana, la democràcia i el pluralisme polític.

Per això, avui, quan Unió es troba més forta que mai i amb una gran capacitat de decisió al govern i als ajuntaments, i amb un líder, Josep A. Duran i Lleida, valorat i respectat a Catalunya però també a la resta de l’Estat –com coincideixen totes les enquestes-, cal extremar la humilitat i la prudència. De res serviran les victòries electorals de CiU a les eleccions al Parlament i a les municipals, si no en surt beneficiat el conjunt del país. Desprès  de vuitanta anys de vicissituds, de compromís amb les persones i amb Catalunya, de lleialtat als compromisos socials i nostres principis fundacionals, continuem treballant per una Catalunya més rica i més plena, com ja ho van fer els nostres precursors i com ho faran, sens dubte, les futures generacions d’Unió.

Vuitanta anys d’història, sí, però amb un esperit jove. I el que predomina és aquest esperit jove. Som un partit jove però amb experiència que té moltes ganes d’avançar d’acord amb el nostre ideari. Tenim tot el futur per endavant.Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1177
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR