e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

19 de Març del 2013

Tancar portes no porta enlloc

Des del primer dia el govern de CiU ha apostat pel diàleg amb tothom per trobar el consens més ampli possible per afrontar la difícil situació que viu Catalunya: consens i diàleg per fer front a la crisi, i consens i diàleg perquè els catalans i les catalanes puguem decidir democràticament i lliurement el nostre futur. Malauradament, aquesta oferta de diàleg no és corresposta pel govern de l’Estat que no ha fet altra cosa que donar cops de porta a cada proposta que venia de Catalunya. Malgrat això no defallirem ni ens quedarem aturats. Ara com mai cal prendre decisions i buscar complicitats per sumar forces que ens ajudin a portar el país endavant i que ens permetin ajudar les persones més desafavorides.

Per això compartim la sentència europea contra algunes clàusules abusives de la llei hipotecària espanyola. Hem de lluitar per evitar que es repeteixin...

Continuar llegint...

12 de Març del 2013

Una cimera per tocar de peus a terra

Dissabte es farà la Cimera Econòmica i Social gràcies a l’acord a què han arribat el president de la Generalitat, Artur Mas, amb el primer secretari dels Socialistes Catalans, Pere Navarro.

La cimera ha de servir per saber i per donar a conèixer a tothom quina és la situació econòmica real de Catalunya. Per tant, ha de deixar ben palès l’ofec financer que pateix el govern de la Generalitat a conseqüència de les diverses retallades que el govern de l’Estat practica en els convenis de política social, d’educació, de sanitat, etc. sense oblidar els incompliments reiterats del govern del PP sobre les inversions que pertoquen a Catalunya i pel que fa a la disposició addicional tercera de l’Estatut. Catalunya i els catalans paguen els que els hi toca i, a canvi, no reben el que per llei els correspon.

Aquesta cimera ens ha de servir també per...

Continuar llegint...

05 de Març del 2013

El PP sap escanyar, però no sap fer créixer

Després de dos anys d’ajustos duríssims a l’economia catalana sembla clar que no ens sortirem només amb austeritat. Malgrat les declaracions del ministre d’Hisenda en el sentit que Catalunya ha de retallar més, cal ser contundents i dir-li que aquí ja no es poden fer més ajustos que els que ja tenim planificats. No podem basar la política econòmica només en l’austeritat perquè, a més de corregir el dèficit, necessitem amb urgència polítiques que apostin pel creixement. I fins ara el govern del PP ha ignorat, quan no anul·lat, qualsevol política destinada al creixement a i la creació d’ocupació.

També és necessari tenir clar que les polítiques d’ajustament que fem són conseqüència de l’austeritat que marca Europa. Hi estem d’acord sempre que la flexibilització...

Continuar llegint...

26 de Febrer del 2013

Feina, consulta i transparència

Aquest matí, al Congrés, es debatran les resolucions del debat de política general. CiU n’ha presentat quinze. És indubtable que hi ha dues qüestions que preocupen molt a la societat: d’una banda la crisi econòmica i de l’altra la voluntat del poble català de fer una consulta i per tant exercir el seu dret a decidir el futur polític que volen per  a Catalunya, així com emprendre les mesures oportunes per a la regeneració democràtica.


Per afrontar la crisi econòmica, des de CiU apostem per facilitar l’estabilitat pressupostària de totes les comunitats autònomes. Instem el govern de l’estat que canviï la seva política i que faci possible el creixement  i el desenvolupament econòmic de Catalunya i de la resta d’autonomies. No és admissible que persisteixi en la seva voluntat d’ofegar-les...

Continuar llegint...

19 de Febrer del 2013

Un any d’incompliments del PP

Demà comença el debat de política general al Congrés dels Diputats, un debat en el qual haurem de fer balanç del primer any de govern del Partit Popular. Malauradament no pot ser més negatiu ja que els incompliments han estat una constant de la seva acció de govern així com la seva incapacitat manifesta per emprendre mesures que generin ocupació i que, per tant, serveixin per lluitar contra l’atur. La crisi econòmica i l’atur seran precisament les prioritats de la intervenció de dimecres del president del grup parlamentari català, Josep A. Duran i Lleida.

Malgrat el que es vulgui vendre des del govern del PP, els fets són d’una evidència palmària i l’únic que ens indiquen és que si hi ha algú que ha apujat els impostos de manera descarada i en tots els àmbits en els darrers dotze mesos és el govern del PP presidit...

Continuar llegint...

11 de Febrer del 2013

La confiança es guanya des de la transparència

El bon funcionament de qualsevol organització necessita com a punt de sortida una relació de confiança entre les persones que lideren una organització i les que reben els seus serveis. És evident que arran dels casos de presumpta corrupció que cada dia ocupen la primera plana dels mitjans de comunicació, la confiança de la societat en la seva classe política s’ha deteriorat profundament. I aquest és un problema que ens afecta a tots i a l’estructura de la democràcia.


Per aquest motiu, des d’Unió Democràtica instem tots els partits polítics a una reunió urgent per arribar a un acord transparent que permeti recuperar la confiança de la societat en els seus representants.
Aquests dies hem vist també com des de cada formació política s’han fet  diverses propostes per millorar aquesta transparència. Per...

Continuar llegint...

04 de Febrer del 2013

Només la democràcia salva la democràcia

Aquests dies el tema que acapara la majoria d’informacions polítiques és “corrupció”. És en boca de tothom i tothom n’opina, però cal anar amb compte perquè, a banda de la normal i comprensible indignació, s’hi sumen opinions interessades i demagògies múltiples i s’oblida massa sovint la presumpció d’innocència que consagra el nostre sistema.

És evident que s’ha de canviar en profunditat tots els aspectes que han permès arribar a la situació actual. No es justifica, però, que es generalitzi la corrupció (de corruptes n’hi pot haver  a totes les professions i dedicacions)  i tampoc la visió que els partits polítics fan i desfan segons els seus interessos i al final tothom es impune. No és així. Però no n’hi ha prou que no sigui així.
...

Continuar llegint...

30 de Gener del 2013

Tossuda rigidesa

El govern de Mariano Rajoy s’entossudeix a escanyar les finances de Catalunya en no flexibilitzar el dèficit de les comunitats autònomes en el mateix grau amb que ho ha fet Europa amb l’Estat espanyol. Aquesta política no porta enlloc. Des d’Europa tenen molt clar que aquesta flexibilització atorgada a l’economia espanyola és per beneficiar totes les administracions. A Catalunya també ho tenim molt clar i així ho reclamem des de fa mesos. El govern de l’Estat és l’únic que ignora totes les veus que volen posar seny i justícia a aquesta situació. Continua aplicant la política d’asfíxia econòmica a Catalunya  en el seu afany recentralitzador.


Aquest no és el camí. O treballem totes les administracions públiques en la mateixa direcció o no ens en sortirem. Des de CiU, demanem un canvi d’actitud...

Continuar llegint...

21 de Gener del 2013

El govern de l'Estat no ajuda les autonomies; les mortifica

A l’Estat, el govern central aplica criteris diferents en una praxi tan injusta com perversa. S’ha quedat íntegrament la flexibilització del dèficit que la Unió Europea ha donat a l’Estat espanyol i, en canvi, es nega a compartir-la amb la resta de les administracions de l’Estat.

D’aquesta manera, ara per ara la reducció del dèficit públic que el govern del PP demana a les comunitats autònomes és impossible d’assolir. Això ho sap perfectament l’executiu de Rajoy, però malgrat saber-ho no només no fa res per equilibrar aquest repartiment de la flexibilització sinó que amenaça les autonomies dia si dia també.

Per aquest motiu, des de Convergència i Unió demanem avui en la reunió de la Diputació Permanent del Congrés dels Diputats que el ministre d’Economia i Hisenda, ...

Continuar llegint...

08 de Gener del 2013

2013, clar i català

En primer lloc voldria desitjar-los un bon any I que aquest 2013 que ara comencem sigui, com a mínim, una mica millor del que tots els indicadors auguren. Sabem que no serà fàcil. La crisi econòmica, amb la seva xacra de l’atur que desespera tants ,milers de catalans fa que la situació sigui dramàtica per a una part molt considerable de la nostra societat. No ajuda tampoc gens l’ofensiva constant que contra Catalunya llança el govern del PP, ja sigui atacant la llengua, envaint competències o escanyant fins a límits insuportables la nostra economia.  No, no serà fàcil, però estic segur que ens en sortirem.


Catalunya, els catalans, sabem què vol dir resistir i ho tornarem a fer amb el convenciment que vindran temps millors. Treballarem per aconseguir que arribin com abans millor i això només ho assolirem amb el sanejament de la nostra economia,...

Continuar llegint...