e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Novembre de 2011

29 parlamentaris al servei de Catalunya

Les eleccions del 20N han reafirmat CiU com la tercera força a les Corts, al Congrés i al Senat i per primera vegada a la història han situat la federació com la primera força catalana a les dues cambres. Això ens obliga a molt. Per aquest motiu, volem remarcar que la principal força política de Catalunya estarà compromesa a vetllar i a defensar els interessos del catalans sense cap servitud, com les que tenen els diputats del PSC i del PP.

Des de CiU defensarem exactament el mateix a Madrid que el que hem reiterat a la darrera campanya electoral. No farem el que acaba de fer el PP que divendres abans de les eleccions defensava que es pagués d’immediat el Fons de Competitivitat que es deu a Catalunya i dilluns, 48 hores després, diu que, pagar-lo, ni de broma.

Som més seriosos i donem més valor a la paraula donada. Per això, des d’avui mateix posem damunt la taula un reguitzell de propostes urgents que ja eren al nostre programa electoral com, per exemple, una llei de mecenatge; la creació d’una comissió (similar al Pacte de Toledo) per  parlar a fons de la sanitat, i sobre com i de quina manera hem de garantir la seva sostenibilitat; la creació d’un pla de xoc d’ocupació; la racionalització dels horaris per facilitar la conciliació laboral i familiar; la presentació d’una proposició de llei perquè l’IVA no es pagui a l’Estat mentre no s’hagi cobrat la factura…

Però, que ningú s’equivoqui. Que quedi clar: no renunciem, ni renunciarem  a exigir, també, el pacte fiscal, el nostre compromís adquirit amb els catalans. La nostra posició sobre el model de finançament que volem per a Catalunya queda perfilada a partir de tres instruments legals: la reforma de la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes (LOFCA) per incloure una clàusula d'excepció que tregui Catalunya del 'cafè per a tots'; una llei de cessió de tributs que permeti a la Generalitat recaptar tots els impostos i una llei per limitar el dèficit fiscal. Aquesta última iniciativa és de cabdal importància perquè volem delimitar a un màxim pròxim al 4% del PIB el dèficit fiscal que cada comunitat autònoma pot contraure amb l'Estat. Proposem que Catalunya sigui tan solidària amb la resta de l’Estat com ho són les regions més riques d’Europa en els seus respectius països.

Si volem aprendre coses d’Alemanya, aquesta n’és una. La seva legislació  marca un límit legal en el dèficit fiscal per impedir que els 'länder' més rics pateixin un drenatge excessiu de recursos. No confiem massa en la voluntat del PP per dur endavant una mesura semblant, però creiem que altres comunitats, també perjudicades per l’abús fiscal, podrien afegir-se a aquesta reclamació.

Des de CiU volem deixar molt clar a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya que ja hem començat a treballar pensant únicament en els interessos dels catalans i en les solucions viables per sortir del pou en el qual el tripartit i Zapatero ens han ficat. Estem convençuts que entre tots ho aconseguirem perquè, si tots ens sumem, Catalunya és invencible.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
867
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR