e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 d'Octubre de 2012

El 25-N els catalans decidirem el nostre futur. Aquesta decisió s’ha de prendre sense por, en llibertat i amb responsabilitat. Contra el discurs de la por i de la confrontació, CiU defensa per damunt de tot la cohesió social com el valor més preuat de la nostra nació.

Són unes eleccions que marcaran el camí que ha de recórrer Catalunya com a poble. La manifestació de l’11 de Setembre ha tingut un gran valor simbòlic, però cal ratificar-ho a les urnes. Per aquest motiu s’han avançat les eleccions, per això i perquè el PP i el PSOE han donat cop de porta al Pacte Fiscal i han contribuït a l’asfixia econòmica de la ciutadania i del govern de Catalunya.

Les administracions de l’Estat espanyol han reaccionat matusserament davant la situació i han reforçat l’independentisme, però no podem infravalorar la força de l’Estat ni hem de fer estridències contra ningú. En tot cas, el que no poden al·legar les institucions de l’Estat és ignorància. Estaven avisats, i no una sinó moltes vegades, de la fatiga de Catalunya pel maltractament que rebíem i rebem. El punt d’inflexió el va marcar la sentencia del TC que va crear un gran rebuig a la societat catalana. No podem oblidar que tothom, excepte PP, Ciutadans i Carme Chacón, la vam condemnar. Nomes volien humiliar el poble de Catalunya, i el poble de Catalunya no es deixa humiliar gratuïtament.

Per aquests motius aquestes eleccions seran històriques. Catalunya ha dit prou. Unió Democràtica defensa el dret a l’autodeterminació des de la seva fundació el 1931, com defensem la cohesió social. Per això, aquest camí que ara comencem som conscients que l’hem de fer dialogant (com volíem fer-ho amb el Pacte Fiscal, però no ens han deixat). Som conscients també de la responsabilitat que tenim perquè no som aventurers que volen portar a la frustració el país que estimem.

Ara en sentirem de tots colors. Sense anar més lluny, treuen a passejar la Constitució com si fos la sagrada escriptura. Cal que ens preguntem on era aquest text legal quan manipulaven la designació dels membres del TC allargant mandat perquè donés temps que sortís la sentència que ells volien contra l’Estatut. On era la defensa de la Constitució llavors? On és aquesta defensa de les lleis quan ignoren els 759 milions d’euros de l’addicional tercera de l’Estatut o la llei d’ensenyament del nostre país?

On és aquest respecte a les lleis que invoquen quan el ministre d’Educació vol carregar-se el model educatiu català? Ha estat un model elogiat i posat d’exemple per la UE com a sistema de cohesió i d’inclusió social. El ministre parla d’espanyolitzar Catalunya, però sincerament, tal com diu Duran i Lleida, els aniria molt millor catalanitzar una mica Espanya.

I si aquesta legislatura que començarem serà històrica des d’una perspectiva nacional, CiU també vol que ho sigui en l’àmbit social. Necessitem un nou Pacte Social. Ningú no ens pot dir que nomes ens ocupem de la nació i no de les persones perquè no hi ha nació si no hi ha persones. Aquests és l’objectiu de CiU: una Catalunya més lliure i més plena, però també més justa. I això es el que es juga Catalunya el proper 25 de novembre.
Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
926
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR