e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 de Novembre del 2008

Tenir un propòsit no és fer feina

No és debades la dita que de bones intencions l’infern en va ple i que tenir un propòsit no és fer feina, com deia Joan Salvat-Papasseit. No, malauradament les bones paraules només serveixen pel moment en que es diuen i s’arxiven en el vent, sinó van acompanyades de fets, de concrecions, del tocar de peus a terra el dia a dia. Serveix el que dic per il·lustrar l’acció de govern davant la crisi financera i econòmica en la que estem immersos.

Certament són necessàries les mesures macroeconòmiques que garanteixin la pervivència del sistema econòmic, però molt necessàries són també les destinades a ajudar les petites i mitjanes empreses, veritable cor del nostre teixit econòmic. I també cal incrementar els ajuts que reben les famílies més necessitades, els aturats que han incrementat les llistes del Servei...

Continuar llegint...

11 de Novembre del 2008

Pressupostos d’hemeroteca

Hi ha qui creu que fer oposició és dir no a tot, i no es això. Aquest tipus d’oposició la vam patir en els anys de govern de CiU. Precisament per haver-la patit, mai hem volgut utilitzar-la. M’agrada des de l’oposició, com m’agradava des del govern, analitzar les propostes, estudiar les possibilitats, conèixer la disponibilitat i finalment actuar. No em sap greu aplaudir les bones iniciatives si el resultat final és beneficiós per a la majoria. Malauradament no és el cas dels pressupostos de la Generalitat que tenen el nostre rebuig frontal. No podia ser d’una altra manera davant uns números que no tenen en compte que estem en crisi, ni els sectors més vulnerables de la societat, ni són -en contra del que afirma el Govern- uns pressupostos socials.

Anem a pams. Estem en crisi econòmica i no contemplen mesures per fomentar l’economia productiva. Mal...

Continuar llegint...

03 de Novembre del 2008

La força de 77 anys

El proper divendres Unió Democràtica de Catalunya compleix 77 anys. Queda lluny la data de la seva fundació, però persisteix la voluntat de servir a la societat que va motivar la seva creació. El ideari no ha canviat. Els valors del humanisme cristià que van motivar la seva aparició el 7 de novembre de 1931 han tornat a ser reivindicats pel nostre partit en el Congrés ordinari que va tenir lloc fa tres setmanes a Sitges.

Volem tornar a posar de moda conceptes com l’esforç, l’autoritat, la disciplina, el respecte, la generositat, el treball. Valors tots ells que han quedat arraconats durant els darrers anys en nom d’un progressisme absurd que ha volgut entronitzar el triomf fàcil, la cultura del mínim esforç, minar la fortalesa tradicional de la família i menysprear la saviesa dels més grans.

A Unió estem convençuts que només amb...

Continuar llegint...

27 d'Octubre del 2008

L’enemic a les portes

Sovint s’acusa els polítics de viure d’esquena a la societat i de no tenir més interessos que els particulars. No hi estic d’acord. Crec que per ser polític cal tenir vocació i que una de les primeres tasques que tenim és la de servir la societat que ens ha elegit per representar-la i per resoldre els problemes que es plantegin. També m’agrada pensar que els polítics hem de ser observadors de la realitat per donar una millor resposta als problemes.

Ara, -ningú ho pot negar-, estem immersos en una crisi econòmica i financera que s’enduu per davant el model econòmic, tal i com el coneixíem, i de la qual encara no es veu el  final. Parlo amb la gent, amb companys parlamentaris, amb economistes, amb empresaris, amb treballadors i amb amics i veig a tothom desconcertat i amb un deix d’espant per no saber com acabarà tot plegat. És aquí on...

Continuar llegint...

20 d'Octubre del 2008

Unió sòlida, Unió de futur

Estic satisfet. La gent d’Unió Democràtica de Catalunya hem celebrat aquest cap de setmana a Sitges el nostre 24è Congrés. Estic segur que la immensa majoria dels participants n’estan satisfets. Jo ho estic perquè es pot parlar d’un abans, un durant i un després del 24è Congrés. Un abans perquè en el debat d’idees, tot el partit s’hi abocat, un durant perquè han estat dos dies molt intensos i de molta feina i un després perquè el resultat final ha estat, sens dubte, bo per al partit. Sense autobombo i sense voler fer volar coloms, Unió és avui més forta que divendres passat. L’aposta és clara. Hem actualitzat el nostre missatge basat en els valors i en la centralitat.

Són uns valors que no volem monopolitzar i que esperen que la societat els faci seus. Són uns valors ens els que creiem, perquè creiem que amb...

Continuar llegint...

13 d'Octubre del 2008

Un congrés enmig de la crisi cal generar confiança

Aquest cap de setmana a Unió afrontem el nostre Congrés ordinari que decidirà el full de ruta dels propers quatre anys. El lema del Congrés deixa ben a les clares quines són les intencions del nostre partit, “Unió: valors sòlids, valors de futur”. Uns valors que han de tornar a presidir la conducta de la nostra societat ara amb més motiu encara a causa de la crisi econòmica que vivim i que es perllongarà en el temps, segons tots els anàlisi.

Perquè la solució a  la crisi passa per actuacions macroeconòmiques que tinguin en consideració la persona, especialment les més desfavorides que són les grans perjudicades per aquestes turbulències. No volem ser catastrofistes però la situació és complicada. Els bancs, el sistema financer en general i les grans empreses sortiran amb més o menys dificultats endavant,...

Continuar llegint...

06 d'Octubre del 2008

Zapatero ignora crisi i finançament

Les notícies econòmiques (dolentes) ens envolten. Cada dia la paraula crisi apareix a la primera plana de noticiaris i diaris. No son ni volem ser catastrofistes però l’atur es dispara, les entitats financeres de mig món són a la corda fluixa, la inflació no millora i les perspectives no apunten a cap solució en un futur immediat. A casa nostra toca també parlar dels pressupostos generals de l’Estat per al 2009. Hi ha qui pensa que és un tema que ens agafa de lluny, amb unes xifres de diners tan elevades que fa difícil poder-les imaginar. Són dades macroeconòmiques denses molt allunyades de la nostra cartera diària, del nostre cistell de la compra, o dels ajuts -grans o petits- que les administracions poden aportar a les nostres llars. S’oblida, tot sovint, que són aquests pressupostos els que facilitaran més o menys recursos a les prestacions socials, els que...

Continuar llegint...

29 de Setembre del 2008

És l’hora de seguir junts

Aquesta tarda comença el debat de política general al Parlament, que posarà negre sobre blanc la situació actual que viu Catalunya. És un marc idoni per aconseguir una resolució conjunta de totes les forces polítiques catalanes sobre el finançament.

Una resolució conjunta que per escrit subratlli la unitat de les forces catalanes en aquesta difícil negociació amb el govern de l’Estat espanyol és necessària per donar més força a les nostres peticions. D’altra banda, també reflectiria, si fos el cas, qui ha estat el responsable d’un trencament no desitjat d’aquesta unitat. Va ser difícil arribar a aquest consens, que Unió i també CiU sempre hem defensat, i hi continuarem lluitant per mantenir-lo, facilitant que tothom s’hi trobi còmode.
 
Sabem que estem immersos en una greu crisi...

Continuar llegint...

22 de Setembre del 2008

Amb la unitat, no s’hi juga

Una altra vegada un atemptat d’ETA porta el dol a una família i la consternació a tota la societat. Vull donar el condol als familiars de Luis Conde, el brigada de l’exèrcit assassinat a Santoña per la banda terrorista basca, i traslladar el record i el recolzament a tots els ferits d’aquest acte terrorista, així com manifestar, com sempre ho hem fet a Unió i també á CiU, el nostre suport a la política antiterrorista del govern sigui del color que sigui.

Aquí, a casa nostra, la unitat de les forces polítiques catalanes per aconseguir el finançament que Catalunya mereix i per fer complir l’Estatut, continua tenint el nostre suport més ferm. Un suport que alguns no semblen voler i una unitat que potser a algú faci nosa. No s’entén d’altre manera els dards que el socialistes van llençar contra CiU a la Festa de la Rosa celebrada a...

Continuar llegint...

16 de Setembre del 2008

La Llei d’Educació no dona la talla

Ahir va començar un nou curs escolar a Catalunya. M’agrada i em dol la tornada a escola. M’agrada retrobar la quotidianitat a ciutats i pobles. Em dol la cara de preocupació, quant no d’enuig o por, dels infants. M’agrada la il·lusió dels nens per retrobar amics i companys.

Ahir, va ser també hora de balanços. Triomfalistes, com sempre, per part del Govern. Menys generosos, per part de la realitat. Més barracons que mai y menys de la meitat de places d’educació infantil que el Govern tripartit es va comprometre a tenir llestes per aquest any no son dades per tirar coets precisament. Així i tot, el Govern llença les campanes al vol i amb el seu tarannà de negació sistemàtica de l’autocrítica i la mala gestió treu pit davant micròfons i càmeres de televisió. Tant se val, la realitat es la que és, per molt que...

Continuar llegint...