e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 d'Octubre del 2009

ERC, l’impost de successions i Lear

He de confessar la meva admiració per la capacitat camaleònica d’ERC en els últims temps (vull dir des dels dos tripartits). Potser abans no els coneixia prou. I ara me’n sorprenc.

Sobre l’impost de successions, llegeixo aquest cap de setmana que ERC vol ara un apropament a CiU per pactar una rebaixa de l’impost. Bé, cal preguntar-se per què ara. ERC va votar a Madrid a favor d’una iniciativa parlamentària de CiU que plantejava la seva supressió. Quan presentem al Parlament de Catalunya una resolució en el debat de política general sobre aquest peatge de la mort, ERC hi vota en contra, i ens ofereix la possibilitat que CiU doni suport a la resolució del tripartit, que no reprodueixo per no cansar al lector, que era i és del tot incomprensible.

Després d’aquest episodi contradictori d’ERC, tornem a presentar al ple del Parlament una...

Continuar llegint...

20 d'Octubre del 2009

Els joves d'Unió i la passió pel futur

Aquest cap de setmana les joventuts d’Unió Democràtica han fet el seu 14è congrés nacional ordinari. Vaig tenir l’oportunitat de assistir a l’acte de cloenda del congrés i no puc estar-me de fer avui, en aquesta tribuna, una referència.

Certament vaig veure caliu en aquest congrés: d’una banda, la satisfacció per la feina feta en el mandat anterior i, de l’altra, la il·lusió d’uns joves que volen ser presents en el futur del nostre país i de la nostra societat. L’ambient vibrava i passava de l’emoció a la temença de l’inici del camí de llarg recorregut que ara comencen els nous dirigents de la Unió de Joves.

Es va acomiadar qui fins ara ha tingut les responsabilitats de secretari general d’Unió de Joves, en Pep Moliné, amb un discurs emocionat, ple de sentiments, que a tots ens va arribar...

Continuar llegint...

13 d'Octubre del 2009

Llei electoral i desafecció