e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 d'Abril del 2014

Demanem al govern del PP més sensibilitat cap a Catalunya

Mariano Rajoy ha decidit només nomenar la nova ministra d’Agricultura. Ha desaprofitat d’aquesta manera una gran oportunitat per fer una reestructuració més àmplia. Podia haver servit per resoldre els problemes reals de persones de la nostra societat afectades per la situació actual caracteritzada per les dificultats econòmiques, la pobresa, la manca de generació d'ocupació i la falta de liquiditat d'empreses, pimes i autònoms.

En definitiva, tot i reconèixer la vàlua d’Isabel García Tejerina, considerem que Rajoy s’ha tornat a quedar curt, en aquesta ocasió en la remodelació del seu govern, davant els greus reptes que té plantejats. En tot cas, sí que demanem a la nova ministra –i de fet a tot el govern espanyol- que tingui més sensibilitat envers Catalunya i els problemes reals de les persones i del sector.

Fins ara el...

Continuar llegint...

15 d'Abril del 2014

PP i PSOE s’han de moure

Si alguna cosa demostra tot el que està passant a Catalunya, tot el que la societat catalana reclama, és que el model de les autonomies està acabat. És una evidència que saben tant el PP com el PSOE. A l'estat espanyol avui ningú no ho posa en dubte.

Davant d’aquest fet, tant el PP com el PSOE perceben que han de fer alguna cosa. S’han de moure. En aquest sentit cal dir que el debat de dimarts passat al Congrés no va ser innocu. Ha quedat obsolet el pacte constitucional que després, per voluntat del PP i del PSOE, va derivar en la màxima del cafè per a tothom. Ja no serveix. Si realment els dos principals partits volen arreglar la situació, el que ara cal és buscar i fer un pacte que permeti i tingui com a objectiu traslladar a l'opinió pública i materialitzar una altra reforma que no vagi  per aquest camí.

En tot cas, qualsevol reforma que es faci...

Continuar llegint...

08 d'Abril del 2014

La consulta no és bescanviable

Aquesta tarda el ple del Congrés debatrà la petició del Parlament de Catalunya de transferència de les competències per convocar referèndums a través de l'article 150.2 de la Constitució. No som optimistes ja que tant PP com PSOE han dit que hi votaran en contra, però també volem deixar ben clar que anem a Madrid amb l'ànim de representar la sobirania que el poble de Catalunya ha dipositat en el Parlament. La voluntat d’Unió, de CiU, del govern de la Generalitat i dels partits que vam donar suport a aquesta petició és fer les coses bé a través del diàleg i de la legalitat.

Estem convençuts que, de la mateixa manera que ningú dubta que en altres països hi ha la possibilitat de fer consultes, aquí podem fer el mateix. També ho estem que no hem fet res que pugui haver molestat ningú des del punt de vista de la...

Continuar llegint...

01 d'Abril del 2014

La importància d’Alimentària

Aquests dies Barcelona acull Alimentària, una de les fires més importants i de mes transcendència per a l’economia del país. Esdevé un dels aparadors mundials del sector de l’alimentació i de les begudes més important en l’àmbit internacional. Té com a objectius potenciar la projecció internacional, obrir nous canals de cooperació, fomentar la innovació, impulsar les marques i afavorir el tancament d’operacions comercials. Sense cap mena d’exageració, podem afirmar que la repercussió d’Alimentària va més enllà del fet puntual d’una setmana dedicada a la indústria agroalimentària ja que la realitat és que Barcelona esdevé la capital europea de l’alimentació.

Així ho indica el fet que aquesta fira compti amb la participació de 3.800 empreses, prevegi tenir 140.000...

Continuar llegint...