e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Març del 2014

Suárez i Azkuna, dos exemples

Aquest diumenge hem conegut el traspàs d’Adolfo Suárez, un dels polítics més rellevants d'Espanya del segle XX. El qui va ser president del govern espanyol durant la transició, gràcies al seu tarannà negociador, de consens i centrista, va fer possible que arribés la democràcia i la llibertat després de quaranta anys de dictadura i va restablir la Generalitat i les autonomies.

Malgrat les pressions sofertes durant la seva presidència, avui més que mai cal que no oblidem que Adolfo Suárez va fer possible que el que era normal al carrer fos normal a les institucions en moments de màxima dificultat. A més, des de Catalunya també se li ha de reconèixer el paper rellevant que va tenir en el retorn al país del president Tarradellas i en la recuperació de la Generalitat.

Ara que tant difícil sembla per part dels governs espanyols...

Continuar llegint...

18 de Març del 2014

Cal protegir les classes mitjanes i les famílies

A hores d’ara ningú pot qüestionar la inequívoca voluntat del PP de laminar les competències de Catalunya. Ho hem vist amb la llei Wert, amb la llei d’unitat de mercat, amb la llei d’impacte ambiental i amb tants i tants exemples que esdevé un insult a la intel·ligència veure com encara hi ha qui nega aquesta voluntat recentralitzadora del PP des del govern de l’Estat.

Ara ho tornem a veure amb la proposta de reforma fiscal que està preparant l’executiu espanyol. Estem d’acord que cal una rebaixa substancial dels impostos (convé no oblidar que el govern Rajoy ha estat el que ha fet la pujada més brutal d’impostos de tota la democràcia), però veiem amb preocupació l’anunci del ministre Montoro d’aprofitar l’avinentesa de la reforma fiscal per harmonitzar, és a dir, per limitar la capacitat de les comunitats autònomes...

Continuar llegint...

11 de Març del 2014

Contra la pobresa i la desigualtat social

Les conseqüències més dramàtiques de la crisi econòmica que patim, lluny de les xifres macroeconòmiques, les tenim a tocar. Hi ha moltes persones i famílies que han caigut en la pobresa, persones i famílies senceres que s’han trobat a l’atur d’un dia per a l’altre.

I a Unió Democràtica ens sentim especialment preocupats per l’augment de  la pobresa infantil. Els nens i les nenes són, juntament amb altres col·lectius vulnerables, els que ens obliguen a mantenir-nos ferms per dur a terme totes les mesures possibles per revertir la situació generada per la  crisi econòmica i per reforçar la cohesió social.

Per això, des de Unió Democràtica de Catalunya volem impulsar un pacte entre les forces polítiques i agents socials per enfocar el final de la recessió de manera que quan arribi la...

Continuar llegint...

04 de Març del 2014

La crisi de les classes mitjanes

Hi ha molts efectes perversos de la crisi econòmica: l’atur, l’empobriment generalitzat de la majoria de la societat, les dificultats a vegades insuperables per arribar a final de mes a moltes llars. Les conseqüències d’aquesta gravíssima situació econòmica les veiem dia a dia en el nostre entorn amb persones que es veuen abocades a una situació inimaginable fa pocs anys.

La conseqüència de tot plegat és que en la nostra societat s’han afeblit notablement les classes mitjanes que es desdibuixen amb risc de desaparició. Això és letal per a una societat com la catalana que ha té precisament en les classes mitjanes la seva fortalesa econòmica com a pal de paller de la cohesió social i de l’estat del benestar. De manera inexorable han anat perdent el seu estatus. Ho veiem en el funcionariat, en els arquitectes, en els enginyers, en els metges,...

Continuar llegint...