e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Juliol del 2013

Justícia imparcial o justícia partidista

La icona de la Justícia és la d’una dona amb els ulls tapats amb una balança. Paga la pena recordar que la balança serveix per veure què pesa més, si els indicis de culpabilitat o la presumpció d’innocència. La bena als ulls és el símbol que la justícia no es deixarà influir pels que estiguin en un cantó o en l’altre perquè no els tindrà en compte. Seran invisibles per a ella.

Doncs bé, aquesta icona queda trencada amb el president del Tribunal Constitucional. El senyor Francisco Pérez ha d’impartir justícia, però forma part d’un dels bàndols en els afers en els quals el PP o el seu govern sigui part.

Ha estat afiliat al Partit Popular i això afecta la seva imaprcialitat en els casos que el Constitucional hagi de valorar sobre Catalunya, relacionats amb les aspiracions de la immensa majoria dels...

Continuar llegint...

23 de Juliol del 2013

Rajoy trencarà el seu silenci

Finalment el president, Mariano Rajoy, ha decidit comparèixer davant el Congrés per donar explicacions sobre el cas Bárcenas. Encara que sigui tard, fa bé perquè amb el seu silenci feia créixer els dubtes que tot l’afer provoca.

S’ha equivocat en el quan, perquè ho hagués hagut de fer des del primer moment, però finalment ha entès que cal sortir a donar explicacions.

Rajoy ha de comparèixer per compromís moral i per obligació democràtica i ho ha de fer al Congrés del Diputats. Hi ha molt de soroll en el cas Bárcenas i la societat es mereix que el president del govern s’expliqui en una compareixença formal que permetrà als diversos grups parlamentaris preguntar el que considerem oportú per esclarir els dubtes sobre el cas. Naturalment tot això a banda de la investigació judicial que hi ha en curs.

A...

Continuar llegint...

16 de Juliol del 2013

Rajoy ha de donar explicacions i, sobretot, ha de governar

És evident que aquests dies el Cas Bárcenas ocupa pràcticament tota l’actualitat política. Sobre aquest tema nosaltres ja ens hem pronunciat clarament: és important que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, doni explicacions en seu parlamentària de manera contundent. És un exercici democràtic que cal fer. En tot cas, Convergència i Unió vol deixar clar que nosaltres només donaríem suport a una moció de censura que tingués en compte de manera explícita fer possible la consulta pel dret a decidir que volem per a Catalunya i per als catalans, només en aquest cas.

Però és evident que les necessitats que tenim no s’acaben ni comencen en el cas Bárcenas. CiU segueix molt preocupada per la realitat econòmica. Per això presentem una esmena a la totalitat a la llei d’emprenedoria del PP amb un text alternatiu que...

Continuar llegint...

09 de Juliol del 2013

Manifesta hostilitat del PP contra Catalunya

Lluny de voler reconduir la situació i d’obrir portes al diàleg, val a dir que el PP demostra cada dia i amb cada fet la seva manifesta hostilitat contra Catalunya.

No és una única actuació, sinó una globalització de la seva voluntat descarada de recentralització. És el retorn de l’esperit de la LOAPA de la mà del PP, amb l’agreujant que aquest esperit el vol estendre a tots els sectors i a tots els àmbits.

No és cap exageració. Ho veiem amb la llei Wert, amb la de reforma Local, amb l’anunci que si les comunitats autònomes no paguen a trenta dies l’Estat no els transferirà recursos econòmics, oblidant que és el principal morós amb les autonomies. Però n’hi ha més: la llei d’unitat de mercat que, de fet, no és més que una ley de unidad nacional que l’únic que busca...

Continuar llegint...

02 de Juliol del 2013

No són temps per introduir inestabilitat

‘En temps de torbació, no fem mudança’. La frase de Sant Ignasi amaga una gran dosi de seny, que a Catalunya coneixem bé. Estem vivint temps convulsos per la crisi econòmica i de gran transcendència política pel camí cap a la transició Nacional. Per això, ahir, en la reunió de la permanent d’Unió Democràtica, es va abordar el debat obert pel consell nacional de CDC i va decidir unànimement la continuïtat de Josep A. Duran i Lleida a la secretaria general de CiU. Els motius són evitar un procés d’inestabilitat en el si de la federació de CiU i la plena sintonia existent entre Duran i  Mas, malgrat que hi ha qui vol posar pals a les rodes en aquesta relació.

Si ara Duran i Lleida deixés el seu càrrec de secretari general de CiU, s’obriria un procés d’inestabilitat que Unió no vol de cap...

Continuar llegint...