e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 d'Abril del 2013

El sostre de dèficit no pot ser un nou episodi del "café para todos"

El govern central va fixar divendres passat un objectiu de dèficit de l’1,2 per cent que per a Unió Democràtica de Catalunya és clarament insuficient i inacceptable. Per acabar-ho d’adobar, les declaracions del ministre Montoro, en el sentit que s’abordarà l’asimetria del dèficit i negociarà amb les diferents comunitats autònomes, més que tranquil·litzar el que denota és la voluntat de l'Estat de generar un conflicte entre les diverses autonomies per veure qui aconsegueix més sostre de dèficit. Torna a ser inacceptable i inadmissible. A ningú no pot estranyar que Catalunya no es refiï de l’Estat. Han estat massa vegades en què la seva única voluntat ha estat perjudicar els interessos del nostre país.

Per a nosaltres, l’asimetria a l’hora d’aplicar el sostre de dèficit s’explica pel...

Continuar llegint...

23 d'Abril del 2013

Bona Diada de Sant Jordi!

Sant Jordi, el dia laborable més festiu i la diada més popular de les que es fan i es desfan a Catalunya, tant, que no cal ni que sigui festa per celebrar-la amb plenitud, alegria i generositat. Perquè, fet i fet, el símbol del nostre Sant Jordi que hem exportat arreu, tan català i tan particular, és el de donar, donar una rosa i/o un llibre a qui estimem, un regal de la natura i un de la cultura, prova d’amor que diu molt del nostre país. Cal estimar el que Sant Jordi significa perquè també en aquesta diada trobem l’esperit de Catalunya. Sant Jordi és també un altre tret diferencial propi.

Avui, com cada 23 d’abril, és un bon dia per gaudir. Comença el bon temps i els carrers de tots els indrets de Catalunya llueixen parades de roses i llibres i la gent surt a riuades per contemplar les novetats. També en temps de crisi. Potser enguany les roses estaran una mica...

Continuar llegint...

16 d'Abril del 2013

La identitat és irrenunciable

Malgrat els esforços que sembla que es fan des de diverses institucions de l’Estat contra Catalunya, hi ha una cosa que no ens podran prendre mai: la nostra identitat, que té en la llengua el seu pal de paller. Per preservar-la lluitarem amb totes les nostres forces.

Amb les reiterades sentències contra la nostra llengua i contra el nostre model educatiu, queda clara la voluntat de l’Estat respecte a la nostra identitat: reduir-la a la marginalitat, arraconar-la. En aquest punt, a Unió ens trobaran sempre en contra i disposats a defensar-la amb tota fermesa.

Malgrat el que puguin dir, subratllem que la identitat de Catalunya no passa pels diners. No obstant el maltractament financer que patim al nostre país, sabem que ens en sortirem amb més o menys dificultats. Sempre ho hem fet. Però no cedirem ni un mil·límetre en la defensa de la nostra identitat. No potser que s’invalidi un model...

Continuar llegint...

09 d'Abril del 2013

La vigència de Manuel Carrasco i Formiguera

Unió Democràtica recorda avui un dels fets més tràgics de la seva història: l’afusellament de Manuel Carrasco i Formiguera avui fa 75 anys. Què pensaria avui? Estic convençut que estaria preocupat per la dura situació econòmica, social i nacional de Catalunya. Sens dubte estaria neguitós per la pobresa, per les persones que no tenen feina, per les conseqüències socials pernicioses de la crisi econòmica. I avui, per defensar la Catalunya lliure que volia i per la qual va morir ara fa 75 anys, defensaria amb la mateixa fermesa una Catalunya justa perquè no hi pot haver llibertat sense justícia.

No podem oblidar que Manuel Carrasco i Formiguera era tan profundament patriota com humanista. Són uns valors, els de la pàtria i els de l’humanisme, que precisament el van portar a Unió Democràtica i que avui, com mai, cal que recuperem per portar...

Continuar llegint...