e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Març del 2013

Diàleg per al dia a dia, diàleg per al futur

Si una qualitat ha caracteritzat sempre Unió Democràtica de Catalunya i CiU ha estat la d’avançar des del diàleg i el respecte, mantenint les nostres singularitats i compromisos, però escoltant tothom per veure quins punts de trobada podem aconseguir per sumar esforços en el que sigui necessari. En aquest sentit s’ha d’emmarcar el mandat del president de la Generalitat quan va demanar al govern que intensifiqués el diàleg amb el govern central per intentar trobar solucions conjuntes a la crisi econòmica.

Tenim molt clar que el més important són les persones i é i del que més cura hem de tenir. Quan no hi ha diners per a res, amb més motiu que mai hem de parlar amb qui cal parlar. I ara per ara cal fer-ho amb el govern de l’Estat. El diàleg és necessari per evitar una situació de col·lapse del benestar social, que és el...

Continuar llegint...

19 de Març del 2013

Tancar portes no porta enlloc

Des del primer dia el govern de CiU ha apostat pel diàleg amb tothom per trobar el consens més ampli possible per afrontar la difícil situació que viu Catalunya: consens i diàleg per fer front a la crisi, i consens i diàleg perquè els catalans i les catalanes puguem decidir democràticament i lliurement el nostre futur. Malauradament, aquesta oferta de diàleg no és corresposta pel govern de l’Estat que no ha fet altra cosa que donar cops de porta a cada proposta que venia de Catalunya. Malgrat això no defallirem ni ens quedarem aturats. Ara com mai cal prendre decisions i buscar complicitats per sumar forces que ens ajudin a portar el país endavant i que ens permetin ajudar les persones més desafavorides.

Per això compartim la sentència europea contra algunes clàusules abusives de la llei hipotecària espanyola. Hem de lluitar per evitar que es repeteixin...

Continuar llegint...

12 de Març del 2013

Una cimera per tocar de peus a terra

Dissabte es farà la Cimera Econòmica i Social gràcies a l’acord a què han arribat el president de la Generalitat, Artur Mas, amb el primer secretari dels Socialistes Catalans, Pere Navarro.

La cimera ha de servir per saber i per donar a conèixer a tothom quina és la situació econòmica real de Catalunya. Per tant, ha de deixar ben palès l’ofec financer que pateix el govern de la Generalitat a conseqüència de les diverses retallades que el govern de l’Estat practica en els convenis de política social, d’educació, de sanitat, etc. sense oblidar els incompliments reiterats del govern del PP sobre les inversions que pertoquen a Catalunya i pel que fa a la disposició addicional tercera de l’Estatut. Catalunya i els catalans paguen els que els hi toca i, a canvi, no reben el que per llei els correspon.

Aquesta cimera ens ha de servir també per...

Continuar llegint...

05 de Març del 2013

El PP sap escanyar, però no sap fer créixer

Després de dos anys d’ajustos duríssims a l’economia catalana sembla clar que no ens sortirem només amb austeritat. Malgrat les declaracions del ministre d’Hisenda en el sentit que Catalunya ha de retallar més, cal ser contundents i dir-li que aquí ja no es poden fer més ajustos que els que ja tenim planificats. No podem basar la política econòmica només en l’austeritat perquè, a més de corregir el dèficit, necessitem amb urgència polítiques que apostin pel creixement. I fins ara el govern del PP ha ignorat, quan no anul·lat, qualsevol política destinada al creixement a i la creació d’ocupació.

També és necessari tenir clar que les polítiques d’ajustament que fem són conseqüència de l’austeritat que marca Europa. Hi estem d’acord sempre que la flexibilització...

Continuar llegint...