e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Febrer del 2013

Feina, consulta i transparència

Aquest matí, al Congrés, es debatran les resolucions del debat de política general. CiU n’ha presentat quinze. És indubtable que hi ha dues qüestions que preocupen molt a la societat: d’una banda la crisi econòmica i de l’altra la voluntat del poble català de fer una consulta i per tant exercir el seu dret a decidir el futur polític que volen per  a Catalunya, així com emprendre les mesures oportunes per a la regeneració democràtica.


Per afrontar la crisi econòmica, des de CiU apostem per facilitar l’estabilitat pressupostària de totes les comunitats autònomes. Instem el govern de l’estat que canviï la seva política i que faci possible el creixement  i el desenvolupament econòmic de Catalunya i de la resta d’autonomies. No és admissible que persisteixi en la seva voluntat d’ofegar-les...

Continuar llegint...

19 de Febrer del 2013

Un any d’incompliments del PP

Demà comença el debat de política general al Congrés dels Diputats, un debat en el qual haurem de fer balanç del primer any de govern del Partit Popular. Malauradament no pot ser més negatiu ja que els incompliments han estat una constant de la seva acció de govern així com la seva incapacitat manifesta per emprendre mesures que generin ocupació i que, per tant, serveixin per lluitar contra l’atur. La crisi econòmica i l’atur seran precisament les prioritats de la intervenció de dimecres del president del grup parlamentari català, Josep A. Duran i Lleida.

Malgrat el que es vulgui vendre des del govern del PP, els fets són d’una evidència palmària i l’únic que ens indiquen és que si hi ha algú que ha apujat els impostos de manera descarada i en tots els àmbits en els darrers dotze mesos és el govern del PP presidit...

Continuar llegint...

11 de Febrer del 2013

La confiança es guanya des de la transparència

El bon funcionament de qualsevol organització necessita com a punt de sortida una relació de confiança entre les persones que lideren una organització i les que reben els seus serveis. És evident que arran dels casos de presumpta corrupció que cada dia ocupen la primera plana dels mitjans de comunicació, la confiança de la societat en la seva classe política s’ha deteriorat profundament. I aquest és un problema que ens afecta a tots i a l’estructura de la democràcia.


Per aquest motiu, des d’Unió Democràtica instem tots els partits polítics a una reunió urgent per arribar a un acord transparent que permeti recuperar la confiança de la societat en els seus representants.
Aquests dies hem vist també com des de cada formació política s’han fet  diverses propostes per millorar aquesta transparència. Per...

Continuar llegint...

04 de Febrer del 2013

Només la democràcia salva la democràcia

Aquests dies el tema que acapara la majoria d’informacions polítiques és “corrupció”. És en boca de tothom i tothom n’opina, però cal anar amb compte perquè, a banda de la normal i comprensible indignació, s’hi sumen opinions interessades i demagògies múltiples i s’oblida massa sovint la presumpció d’innocència que consagra el nostre sistema.

És evident que s’ha de canviar en profunditat tots els aspectes que han permès arribar a la situació actual. No es justifica, però, que es generalitzi la corrupció (de corruptes n’hi pot haver  a totes les professions i dedicacions)  i tampoc la visió que els partits polítics fan i desfan segons els seus interessos i al final tothom es impune. No és així. Però no n’hi ha prou que no sigui així.
...

Continuar llegint...