e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 de Setembre del 2012

Una reunió decisiva pel futur

Un partit de govern, a més de tenir un ideari i full de ruta que en democràcia és el compromís del seu programa davant de cada cita electoral, ha de fer possible i viable dur endavant el dia a dia de la seva administració. CiU ho fa des del moment que va arribar al govern de la Generalitat. El camí a recórrer és llarg i difícil, i ara urgeix solucionar el finançament del nostre país, acabar amb l’abús fiscal a que Espanya ha sotmès Catalunya durant els darrers trenta anys. Això es el que buscarà el president Mas en la seva reunió amb el president Mariano Rajoy el dia 20. No som optimistes. No s’ha caracteritzat mai el PP per ser respectuós i receptiu davant les propostes de Catalunya, del seu Parlament o de la voluntat popular. Només cal recordar la seva reacció davant l’Estatut referendat pels catalans. El va dur al Tribunal...

Continuar llegint...

04 de Setembre del 2012

Quan arriba setembre

Desprès d’un agost en el qual el debat polític a Catalunya s’ha centrat en si es participa o no en la manifestació de la Diada Nacional, reprenem el curs amb un mes que, a banda de l’Onze de Setembre, ens retorna la realitat de la crisi econòmica amb milers i milers de persones sense feina, amb la inquietud de moltes més que tenen por de perdre-la, amb el neguit dels empresaris que no tenen crèdit i amb els problemes de tantes i tantes famílies que viuen l’angoixa real i constant de fer mans i mànigues per arribar a final de mes.

Pel que fa a la manifestació de la Diada, el president de la Generalitat va ser clar amb la seva crida a la mobilització en defensa del Pacte Fiscal. Amb aquesta voluntat des d’Unió també ens hi afegim. Apostem per sumar.

És evident que cal canviar les regles del joc que han portat a aquesta situació injusta i...

Continuar llegint...