e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Març del 2012

La urgència d’un pla de xoc per a l’ocupació

La crisi econòmica ha desballestat de dalt a baix l’economia del nostre país, però és indubtable que les seves conseqüències més dramàtiques les trobem en les xifres de l’atur. És cert que en els darrers mesos s’han entomat mesures per endreçar les deficiències estructurals que patíem en tots els àmbits de l’economia. La reforma financera o la laboral en són dos exemples. Però també és cert que, com ha reconegut el govern del PP, els efectes de la reforma laboral trigaran un temps a fer-se notar.

Des de CiU sabem que és urgent que es redueixi l’atur. Per això defensem un pla de xoc per començar a revertir la situació i per donar esperança als centeners  de milers de persones que ara per ara no tenen feina. Per aquest motiu i per fer reaccionar al govern del PP, interpel·lem avui la...

Continuar llegint...

20 de Març del 2012

Quin demòcrata pot tenir por del que digui la societat?

Aquests dies es debat molt sobre la llei de consultes populars, una llei que s’ajusta al contingut de l’Estatut i de la Constitució i que per a CiU comporta un suport legal específic i explícit a la llei que es va aprovar al Parlament.

Ningú no ha de buscar fantasmes on no n’hi ha. L’objectiu és que sigui una llei de participació ciutadana amb el propòsit d’incrementar la qualitat democràtica dels ciutadans. Volem reforçar la participació i poder consultar en l’àmbit  dels ajuntaments o del govern de la Generalitat els aspectes que  considerin oportuns d’acord amb la seves competències.
 
Malgrat la terminologia que des d’alguns àmbits es vol imposar, aquesta no és una llei de referèndums i les consultes nos seran vinculants. En tot cas, ara per ara ni la federació de Convergència...

Continuar llegint...

13 de Març del 2012

Primer pagar

Una cosa tenim clara a Convergència i Unió: si el govern del PP vol el nostre suport als pressupostos de l’Estat, el primer que ha de fer és reconèixer els deutes amb Catalunya d’exercicis anteriors. Si l’Estat no reconeix en els seus pressupostos els 759 milions d’euros de la liquidació del 2008 o els 219 del 2009 no podrem votar a favor del seus números ni del sostre de despesa que plantegi.

La relació entre les administracions s’ha de basar en el respecte, la confiança i la lleialtat, i val a dir que el govern de l’Estat no ha complert cap d’aquests tres requisits envers Catalunya. A més d’aquesta condició ineludible de pagar el que es deu, també haurem de veure com acaba la proposta de flexibilització del límit de dèficit imposat pel govern de l’Estat i que perjudica les autonomies. Per dir-ho clar i ras: la...

Continuar llegint...

06 de Març del 2012

Pacte Fiscal per acabar amb el cafè per a tots

La setmana passada vam conèixer la proposta de pacte fiscal del PSC que defensa, entre altres qüestions, limitar la quota de solidaritat amb la resta de territoris de l’Estat i crear una agència tributària consorciada entre la Generalitat i el govern espanyol. És un punt de sortida que a CiU valorem positivament perquè significa que els socialistes han decidit tornar a obrir les negociacions que el propi PSC va trencar ara fa unes setmanes.

És una proposta que evidencia també que hi ha un nombre important de punts en comú entre CiU i PSC com la limitació de la quota de solidaritat. Això suposa un punt d’inflexió que obre un ampli terreny per a la negociació, sobretot en els aspectes on les postures estiguin més distanciades.

Dit això, no podem obviar que en altres qüestions ens trobem en posicions ben  allunyades com la que fa...

Continuar llegint...