e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Setembre del 2011

Amb el PP, Catalunya ho pot passar molt malament

Ahir es va oficialitzar la convocatòria de les eleccions generals del 20 de novembre. Val a dir que, tal com hem repetit abastament, aquesta convocatòria arriba tard amb el greuge que el president Zapatero ha desaprofitat els últims mesos de la legislatura en no escometre les reformes que necessita la nostra economia per superar la crisi.

Les eleccions s’haurien d’haver convocar molt abans. També es cert que el PP no ha ajudat a fer les reformes, s’ha creuat de braços i no ha acceptat un gran pacte d’Estat per superar la crisi tal com des de CiU reclamàvem a Rajoy i a Zapatero. Hem de tenir molt clar que, si des de CiU no ho haguéssim impedit, a dia d’avui l’economia espanyola seria una economia intervinguda. I aquest seria un escenari infinitament pitjor que el que ara tenim.

Francament, entre el desastre del govern que hem patit i la política del PP de no fer res i de...

Continuar llegint...

20 de Setembre del 2011

Un impost electoralista

Rubalcaba s’ha sortit amb la seva i el govern de Zapatero aprovarà recuperar l’impost de patrimoni, que actualment només existeix a l’Índia Una mesura que no és positiva per a la recuperació econòmica i molt de l’electoralisme maniqueu que el candidat socialista ofereix a tort i dret.

En canvi, CiU considera que el sacrifici que ja fa tota la societat en aquests  moments de crisi s’ha de fer extensible també a les grans fortunes. A Rubalcaba li ha faltat el valor i el coratge per proposar i aconseguir del seu govern que s’aprovi un impost sobre les gran fortunes en lloc de tornar a descarregar sobre les espatlles de la maltractada classe mitjanes tota la seva política impositiva. A CiU no ens tremola la ma i hem decidit que el impost sobre les gran fortunes, al qual no s’ha atrevit el partit socialista, figuri en lloc destacat dels nostres compromisos  electorals....

Continuar llegint...

13 de Setembre del 2011

Una reforma sense visió de futur

Rubalcaba ha mostrat el seu tarannà més recentralitzador i espanyolitzador amb la seva proposta de recuperar l’impost del patrimoni. Des de CiU ens hi oposem frontalment. Primer, perquè suposa una nova voluntat de retallar competències a Catalunya i, en segon lloc, perquè no és aquesta la reforma fiscal que creiem que servirà per afavorir la creació d’ocupació i de riquesa.

Penalitzar de nou les rendes del treball en lloc de les rendes del capital no tan sols no servirà per millorar a mig termini les finances públiques, sinó que acabarà desmoralitzant les classe mitjanes del país que veuen com són doblement penalitzades en matèria impositiva en tenir que pagar per les rendes del treball obtingudes i al mateix temps per l’augment del seu patrimoni aconseguit amb la feina del dia a dia. Un doble sacrifici i un doble impost a les esquenes de qui...

Continuar llegint...

06 de Setembre del 2011

Un atac a la realitat

Després de la polèmica al voltant de l’auto del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya –per imperatiu legal de la sentència del Tribunal Suprem- sobre la política de immersió lingüística a les escoles, una cosa ha de quedar meridianament clara a tothom, ni Convergència i Unió ni el govern de la Generalitat ni Catalunya  acceptarem cap canvi en el sistema de normalització lingüística a l’escola que posi en perill el català.

També vull deixar clar que aquí el responsable no ha estat el TSJC, que no ha fet res més que acomplir una sentència del Suprem, que anava en contra de dues sentències del Constitucional –inclosa la última sobre l’Estatut. És un atemptat que ataca el cor d’un sistema educatiu de normalització lingüística que compta amb l’aval científic de la...

Continuar llegint...