e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Juliol del 2011

Catalunya no és bipolar

Amb avançament electoral o no, el temps que queda des d’ara fins a les eleccions generals s’hauria d’aprofitar per acabar les reformes pendents. Lluny d’això, el govern del PSOE sembla pendent de veure què diuen les enquestes per prendre la decisió i el PP manté immutable la seva tàctica d’enderroc del govern sense avançar ni una sola proposta. Mentre el temps passa, la situació empitjora i ni els uns ni els altres prenen les decisions que calen, ni entomen i finalitzen amb valentia les reformes que encara són a mitges.

A CiU ho tenim clar: primer, acabar les reformes estructurals que portaran més competitivitat i més agilitat la nostra economia productiva; i immediatament després convocar eleccions perquè sigui un nou govern sense el desgast de prestigi i credibilitat que te Zapatero- el que afronti la seva aplicació.

No és cap...

Continuar llegint...

19 de Juliol del 2011

El millor candidat

Quan es té el millor candidat, cal aprofitar-lo al màxim i donar-li la més gran responsabilitat amb la seguretat que no fallarà. És el que ha fet CiU en proposar Josep Antoni Duran i Lleida com a cap de llista per a les properes eleccions generals.

Davant la molt bona feina feta per Duran durant la legislatura, qüestió corroborada per la seva designació una enquesta sí i altre també com el polític millor valorat de l’Estat espanyol, la decisió que el secretari general de CiU i president del comitè de govern d’Unió torni a encapçalar la candidatura de la federació en unes eleccions generals no és més que l’aplicació del sentit comú. Referma també la voluntat de CiU d’obtenir uns magnífics resultats que li permetin ser decisiva en el govern de l’Estat i evitar alhora que cap dels dos grans partits...

Continuar llegint...

12 de Juliol del 2011

Oportunitat perduda per reduir ministeris

Com no podia ser d’una altre manera, la remodelació que ha fet José Luis Rodríguez Zapatero del seu govern arran de la sortida de Rubalcaba ha estat dictada pel propi Rubalcaba. És una llàstima que Zapatero, una vegada més, hagi optat per actuar en interès del partit en lloc de fer-ho en interès del país, i no hagi aprofitat el canvi obligat en el seu executiu per reduir el nombre de ministeris i per aprimar l’estructura del Govern. Hauria estat una visualització exemplar del que es demana a la resta de la societat: reduir despeses, potenciar l’austeritat, optimitzar els recursos i garantir la viabilitat del sistema, precisament prescindint del més innecessari.

Val a dir que els canvis obligats per la sortida del govern de Rubalcaba permetien acomplir amb tots aquests objectius. Era l’ocasió de fer desaparèixer el ministeri de Cultura -que no te cap sentit en...

Continuar llegint...

05 de Juliol del 2011

Les preocupacions de la ministra Chacón

De la mateixa manea que hi ha que qui només se’n recorda de Santa Bàrbara quan trona, Carme Chacón només se’n recorda de Catalunya quan hi ha tempesta al seu voltant. Només així s’explica que desprès d’estar tants anys al govern de Madrid sense fer res per Catalunya, -ans el contrari-, ara es mostri tan preocupada pels pactes que pugui fer o deixar de fer CiU. Només quan ha vist com la seva carrera per ser designada candidata del PSOE a la presidència del govern ha esdevingut una desfeta, ha recordat els seus orígens i es mostra preocupada per Catalunya, o més ben dit pels pactes que aquí es fan.

És una preocupació lògica a causa de la pèssima situació financera que ha deixat el tripartit a casa nostra, però que no s’ha percebut ni en la ministra ni en els altres 24 diputats catalans que el PSC té a Madrid que han...

Continuar llegint...