e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Gener del 2011

Les dues cares del PP, intimidar o intimitat

La situació que pateix el PSOE i la crisi econòmica fan que a hores d’ara sigui molt probable la victòria del PP a les properes eleccions generals. Que sigui per majoria absoluta o no depèn de Catalunya. En mans del país i dels catalans està evitar-ho.

Les intencions del PP, si guanya per majoria absoluta, han quedat clares en la convenció d’aquest cap de setmana, amb un lideratge reforçat d’Aznar, l’expresident que parlava el català en la intimitat. És molt trist que el PP utilitzi Catalunya per guanyar a Andalusia com abans ho va fer per guanyar a Espanya. És tant trist i injust com falsos els arguments que fa servir. Més trist és encara que la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, faci costat a la demagògia que s’empra amb la llengua. Si no volem això, si volem impedir que s’imposi l’esperit de...

Continuar llegint...

18 de Gener del 2011

Què volen fer?

L’obligació constitucional del PP i el PSOE és complir la llei i, per tant, la Constitució i l’Estatut, que contempla noves competències per a Catalunya. Per això sorprèn que els dos grans partits de l’Estat hagin obert un debat sobre la viabilitat de les autonomies, que oscil·la entre la recentralització i el qüestionament del model autonòmic actual, del cafè per a tothom. Una explicació a aquest debat que impulsen aquests dos partits és que veuen amb claredat que perden capacitat de prendre decisions. Cada dia és més evident que l’enfortiment de l’euro reclama polítiques econòmiques i fiscals unitàries preses per la Unió Europea. I com que el PP i el PSOE veuen que les polítiques estatals perden pes en favor de les europees, ara es dediquen a qüestionar l’estat de les autonomies.

Si hi ha...

Continuar llegint...

11 de Gener del 2011

Un honor i una bona notícia

En el primer article de l’any que escric en aquest diari digital que amablement m’ofereix la direcció d’E-notícies és un honor poder dirigir-me a tots com a Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Si això ha estat possible ha estat gràcies a tots els catalans i catalanes que van donar confiança a CiU en les eleccions del 28 de novembre i als qui vull reiterar el meu agraïment.

Però no només per a ells dirigiré la conselleria, sinó per a tot el país. Són temps difícils i, per tant, necessitem l’esforç de tots per poder avançar i superar les dificultats que ara mateix trobem en tots els àmbits que engloba la conselleria. Estic convençut que només amb el diàleg i la cooperació de tots els agents serem capaços de superar la crisi que també afecta als...

Continuar llegint...