e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 de Setembre del 2010

Molts motius per la irritació, pocs per una vaga

Per demà hi ha convocada vaga general. Davant d’aquest fet, faig una crida perquè es respectin els drets de tothom: que qui vulgui fer vaga, la pugui fer sense pressions de ningú i que qui vulgui treballar, també pugui fer-ho sense que ningú no li ho impedeixi.  
 
No crec que una vaga general serveixi per arreglar res en moments de greu crisi com l’actual. Però també veig que l’enuig de la societat contra els governants ha augmentat i que la situació econòmica s’ha deteriorat de tal manera i, per tant, entenc la irritació d’una majoria contra els governs que no han fet res o no han fet prou per fer front a aquest desgavell.
 
Hi ha una cosa, en canvi, sobre la qual no estic d’acord: voler suprimir la reforma laboral. Calia fer-la i fins i tot calia ser més valents perquè la que s’ha aprovat s’ha quedat curta per acomplir...

Continuar llegint...

21 de Setembre del 2010

No volem quatre anys més de 'lios'

Per una vegada estic d’acord amb el president Montilla. Tampoc vull quatre anys més d’embolics per a Catalunya com els que han provocat la descohesió, les contradiccions i els interessos partidistes del tripartit. Si la dita recorda que “nunca segundas partes fueron buenas”, el segon tripartit ho ha corroborat.

A aquest missatge del president de la Generalitat a la Festa de la Rosa dels socialistes d’aquest cap de setmana s’hi afegien un reguitzell de contradiccions. El primer secretari dels socialistes catalans ha remenat les golfes d’anteriors campanyes i torna a utilitzar el missatge de la por per a les eleccions del 28 de novembre. Vol atemorir la ciutadania i assegura que CiU és la més independentista de totes les formacions polítiques que es presenten, però afirma  alhora que la federació vol un govern del PP i donar suport a Mariano Rajoy. Sembla mentida que pugui...

Continuar llegint...

14 de Setembre del 2010

Propostes versus maquillatge

Ara que oficialment estem ja en plena precampanya electoral, fora bo que cadascú expliqués les seves intencions i el comportament que tindrà durant aquests més dos mesos que falten per les eleccions al Parlament. CiU sap perfectament quin és el missatge que volem fer arribar a la ciutadania: aprofitarem els temps per explicar el nostre programa electoral i les nostres propostes. Ho farem respectant en tot  moment els nostres adversaris, de la mateixa manera que esperem que els altres respectin les nostres posicions.

Davant la situació difícil que vivim estem convençuts que la societat reclama dels seus polítics solucions i propostes concretes per fer front a la crisi. Aquest és l’eix principal del nostre programa i és el que ens proposem explicar abans del 28 de novembre. Estem convençuts que Catalunya necessita un govern fort, seriós, amb les mans lliures i cohesionat. Hem...

Continuar llegint...

07 de Setembre del 2010

L’escola que ve

La tornada a l’escola suposa també recuperar el pols vital de la societat, interromput per les vacances d’estiu. Enguany ens trobarem un altre cop amb la valoració cofoia que farà el govern tripartit, que ignorarà i eludirà el fet que els barracons escolars seran més nombrosos que mai. És una situació que evidencia que els resultats són dolents quan les coses es fan malament.

Com a novetat també veurem la introducció dels ordinadors personals a les aules de primer i segon d’ESO, una mesura que parla de la voluntat de modernització de les nostres escoles, però que no pot ser un fi en si mateixa, ja que les noves tecnologies són només una eina -imprescindible ens els temps actuals- que ha de permetre una millor formació dels infants i del jovent.

Aquí cal fer una incís sovint oblidat per l’Administració i que...

Continuar llegint...