e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Juny del 2010

El tribunal dels despropòsits

Tornem a arribar al mes de juliol i una vegada més sembla que la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya és imminent. Val a dir que tot plegat és des del primer moment un despropòsit que ara arriba a extrems esperpèntics i perillosos. En aquests moments una sentència sobre l’Estatut alimentarà els extrems que existeixen a Catalunya. Som a les portes d’unes eleccions i no és la millor manera de preparar-les que surti una sentència del Tribunal Constitucional contra la llei que ens hem donat tots els catalans.

Es evident que una sentència dolenta donarà ales a les posicions extremistes que avui tenim a casa nostra. També és evident que la possibilitat de dictar sentència discutint article per article tal com s’ha apuntat darrerament és un colossal despropòsit.

La situació s’ha tornat...

Continuar llegint...

15 de Juny del 2010

Zapatero serà l`únic responsable

El govern de l’Estat aprovarà demà el decret llei sobre la reforma laboral i no sembla que la seva proposta sigui suficient per afrontar la crisi i per crear ocupació. Tampoc sembla que Zapatero i els seus ministres abordin aquesta reforma amb la decisió i la valentia necessàries. La por del govern a la reacció dels sindicats fa que la seva proposta és quedi lluny de les necessitats reals.

Per això ara, després d’anys d’ignorar les veus que reclamaven una reforma laboral profunda, el govern demana a l’oposició que digui com ha de ser, que siguin els partits que no governen els que marquin el futur de les relacions laborals. Francament, aquesta proposta governamental és un despropòsit més a afegir a les contradiccions de l’executiu Zapatero.

Des de CiU volem deixar molt clar que la reforma que presenti el govern serà del govern i de...

Continuar llegint...

08 de Juny del 2010

Governs sense rigor ni valentia

La locomotora alemanya fa els deures, just el que no fan els governs de l’Estat i el català. Àngela Merkel anuncia un dràstic pla d’estalvi de 80 mil euros fins el 2014 i planteja reduir en deu mil els funcionaris. En canvi, no incrementa l’IRPF, no augmenta la pressió fiscal i tampoc no toca els pressupostos adreçats a l’educació i a al investigació. Sembla un catàleg del que no fans els governs català i de l’Estat, que s’ho miren des l’últim vagó del tren europeu

En canvi des de l’economia vigilada que patim, al país l’esquerra més antiquada d’Europa opta per altres vies, ineficaces. La crisi no l’arreglarem amb vagues, ni amb la dels funcionaris d’avui que no servirà per a res, ni amb l’aturada general. Les mesures del govern són doloroses, necessàries i insuficients i s’han pres...

Continuar llegint...

01 de Juny del 2010

El tripartit naufraga i ens ofega

No és cap novetat assegurar que el tripartit naufraga i que cada un dels seus socis al crit de “salvi’s qui pugui” només defensa els seus interessos particulars. Malauradament, tots els catalans paguem aquesta llarga agonia, estupefactes de veure com la lluita pel poder es tradueix en actuacions estèrils i partidistes, contraindicades en moments de crisi o en la inacció més absoluta per afrontar els problemes reals del país.

Al final de la legislatura del tripartit, el govern Montilla porta endavant una llei d’ordenació territorial amb vegueries fetes a mida contra els interessos i l’opinió del territori; modifica la llei de la CCMA per posar al davant de la ràdio i de la televisió publiques a qui defensa els interessos tripartidaris en lloc dels de tota la societat: i retalla sous del funcionariat, però és incapaç de reduir conselleries i...

Continuar llegint...