e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Febrer del 2010

La Catalunya encongida del tripartit

Quan no es tenen arguments es busquen culpables. Ha estat el lema del tripartit, que ha basat en aquesta premissa la seva existència. I ara ho tornen a fer quan el president de la Generalitat, José Montilla, i el president del Parlament, Ernest Benach, escampen pels quatre vents les culpes del fracàs de la falta d’acord sobre la llei electoral cap a Convergència i Unió.

No és així. Convé no enganyar ningú. Des de CiU treballarem fins l’últim moment perquè hi hagi acord en una nova llei electoral. Però ningú ens pot exigir que abandonem el territori, que donem l’esquena a Tarragona, a Lleida i a Girona per afavorir un model de país centralitzat que margina i penalitza les zones més extenses, però no tan poblades.

No és el nostre model. Tampoc ho és el de l’Àrea Metropolitana centralitzada que propugna el...

Continuar llegint...

15 de Febrer del 2010

PSC o PSOE més IVA

Avui el grup parlamentari de CiU defensarà una proposició no de llei al Congrés dels Diputats que insta el govern a eliminar la pujada de dos punts de l’IVA el proper mes de juliol. No és una proposta contra l’executiu de Rodríguez Zapatero, sinó a favor del sentit comú.

És evident que no és apujant els impostos a tothom com sortirem abans de la crisi, ans al contrari. Apujar l’IVA suposa desincentivar el consum familiar perquè hi haurà menys diners a gastar; xoca amb les anàlisis fetes pels organismes econòmics internacionals -com per exemple l’OCDE, entre altres- per fer front a la crisi; i suposa exactament fer el contrari del que s’hauria de fer i que ja ha donat alguns resultats esperançadors en els països que apliquen des del primer moment les propostes de rigor econòmic que CiU reclama.

En qualsevol cas, ara que des de...

Continuar llegint...

08 de Febrer del 2010

Vegueries a ritme de nyap

Un dels símptomes de les acaballes d’un període -ja de per si insostenible- és l’ús de les fugides cap endavant. Quan els problemes desborden l’interessat que no sap trobar solucions, sovint opta per fer més gros l’embolic i obre nous fronts o fa més gran el que ja té.

Aquesta incapacitat, pèrdua de rumb i de confiança i aquesta manca de sintonia del govern tripartit amb la societat és el que ha portat l’executiu Montilla a treure a corre-cuita la llei de vegueries. El que havia de ser la culminació d’una aspiració històrica del país, feta amb  consens i pensada pel seu bon funcionament,  ha quedat reduïda a un nyap.

El tripartit ha oblidat una vegada més la societat. En plena crisi econòmica, amb problemes molt greus en milers i milers de famílies catalanes, no és el moment de...

Continuar llegint...

01 de Febrer del 2010

Govern fort o desgovern tripartit

S’ha acabat el temps dels experiments amb Catalunya. Set anys de tripartit ens han demostrat que ajuntar tres posicions contraposades i contradictòries no suma sinó resta. El país ho ha comprovat. Hem perdut competitivitat, prestigi i rigor a la mateixa velocitat amb la que ens ha crescut la inconsistència, els nyaps i les situacions en les quals els nostres governants han fet el ridícul. No hem de perdre més temps amb governs debilitats i presoners tant dels seus socis com de les seves matrius. Montilla s’ha mostrat un president inconsistent, ostatge dels incompliments de la seva casa mare, de la banalitat de Zapatero. És un govern que esgota els seus últims mesos i les seves ultimes forces en aferrar-se a la cadira, un govern, en definitiva, que ha passat tant temps intentant resoldre les seves discrepàncies internes que no n’ha tingut per governar. Catalunya no mereix un tercer malson en forma de...

Continuar llegint...