e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Gener del 2010

Unes realitats incòmodes

El simplisme i la simplificació amaguen moltes vegades la incapacitat de decidir i la por a afrontar situacions difícils. Ho veiem aquests dies en dos temes: Ascó i Vic.

En la ciutat de la Ribera d’Ebre la polèmica ha sorgit per la possibilitat d’instal·lar-hi un magatzem de residus nuclears. Des d’Unió Democràtica ens hi oposem frontalment. Primer, perquè així ho vam defensar al Parlament de Catalunya. Segon, perquè les Terres de l’Ebre han estat molt maltractades i poc compensades i no permetrem que això continuï així .

L’altre tema polèmic dels darrers dies ha estat Vic per la decisió del seu ajuntament, en general, i del seu alcalde, en particular, de demanar a l’Estat què han de fer davant la immigració il·legal. Vull deixar constància del meu suport absolut a l’actuació de...

Continuar llegint...

19 de Gener del 2010

Cal fer un reset

Reset: acció de moda des de l’aparició de qualsevol d’equip informàtic que torna a posar en funcionament un sistema en les condicions inicials. És el que toca fer aquest any a Catalunya. Es tracta de resetejar aquest gran lapsus de temps del tripartit i de recuperar els valors que han fet gran el nostre país i que en set anys s’han quedat pel camí.

Hem de retornar a la societat l’afany de superació, l’esforç, la capacitat de treball, la solidaritat, les conviccions arrelades, les tradicions, la voluntat d’acollida, el respecte envers les normes i l’autoritat, el rigor, l’ordre, el seny... Hem de recuperar els nostres trets identitaris i tornar-los a posar com a referent per a tot i per a tothom.

No vull perdre el temps amb el llistat interminable de les actituds i accions maldestres del tripartit. No tenim més temps per perdre. Al contrari, vull...

Continuar llegint...

11 de Gener del 2010

Un globus, dos globus, tres globus...

Finalment, tot l’enrenou i malestar generat pel govern del tripartit amb el seu anunci improvisat, gens debatut, menys pensat i amb cap tipus de consens sobre la nova ordenació territorial de Catalunya en Vegueries de nova encunyació ha resultat ser un altre acte fallit, un altre globus sonda. El govern malbarata les seves escasses energies en disputes internes i en polèmiques estèrils i frustrants per a una societat que demana determinació i lideratge per afrontar la crisi, llastrada per la incapacitat política dels seus governants.  

El tripartit ha posat, però, sobre la taula la visió diferent que els seus socis tenen de Catalunya. Per no estar d’acord, ni tan sols ho estan en el model territorial que volen per a Catalunya. Especialment rellevant és el que proposa el PSC que vol traslladar a l’ordenació territorial el mateix concepte metropolità que ha imposat en el...

Continuar llegint...