e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Maig del 2009

Una setmana ben distreta...!!

Tenim un altre episodi de submissió i d’obediència del nostre govern cap el PSOE. Finalment la Generalitat pagarà –aportarà- els 500 euros que li diuen els socialistes de Madrid per la compra de vehicles. A banda que ara el govern torna a tenir problemes entre ERC i ICV-EUiA per l’ajut a la compra de vehicles en funció del grau de contaminació. Vaja!, és tot un exemple de coordinació, fortalesa i iniciativa del nostre tripartit. Però, al final, qui mana és el PSOE, i malgrat els escarafalls dels socis, qui imposa la seva voluntat són els socialistes de la ‘meseta ibérica’.

Anem a pams. El nostre país té un important teixit productiu que necessita de l’ajut i del suport del govern. Imaginem que si per un sector hi tenim tantes divisions i problemes, difícilment els altres poden esperar alguna iniciativa al seu favor.
...

Continuar llegint...

19 de Maig del 2009

Quan s’acabarà el barret de les sorpreses de Zapatero

Avui es fa a Madrid, al Congrés dels Diputats, la continuació del debat de política general, l’anomenat “debate sobre el estado de la nación”, amb la presentació, defensa, i posterior votació, de les diferents resolucions que els grups parlamentaris portaran al debat en defensa dels seus interessos.

Queda clar i vagi per endavant que CiU serà fidel al discurs que va fer en el propi debat la setmana passada on vam posar de relleu la incapacitat del govern de l’Estat de fer front a la crisi econòmica, i personalment Rodríguez Zapatero entronat en la seva gran capacitat de prestidigitador, amb sorpreses tretes del barret.

Us he de confessar que em va sorprendre molt que Rodríguez Zapatero admetés la poca o nul·la eficàcia de les mesures presentades i aprovades pel govern per lluitar contra la crisi. La tossudesa en l’actitud del govern de no...

Continuar llegint...

12 de Maig del 2009

Rodalies: el cop d’efecte d’un no res

Hi ha una equació política que mai falla amb Rodríguez Zapatero: debat del “estado de la nación” més proximitat d’una cita electoral (europees del 7 de juny) té sempre per resultat un cop d’efecte.  Una vegada més s’ha complert la premissa. En aquest cas ha estat el traspàs  de rodalies Renfe al govern de la Generalitat, que pel que s’ha explicat fins ara és una traspàs del no res. Estira un traspàs dels horaris de trens i para de comptar. No sorprèn l’actuació de Rodríguez Zapatero. Ja estem acostumats als seus incompliments. Estatut, finançament, bilateralitat... No, no sorprèn l’actitud del govern de l’Estat.

Més difícil d’explicar és la posició del govern tripartit. El president Montilla i els seus consellers s’han cansat de repetir: “nosaltres mai...

Continuar llegint...