e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 d'Abril del 2009

Montilla demana confiança

Hem assistit aquest cap de setmana a l’espectacle que ha fet el PSC (tot i que no hi havia cap emblema del PSC, però era tot vermell) per demanar als seus fidels seguidors que facin confiança a president Montilla. Ja he dit en una altra ocasió que crec que el PSC vol desmarcar-se del llast dels seus socis de govern, els d’Esquerra i els d’Iniciativa Verds, Esquerra Unida i Alternativa. Volen vendre acció i fets.

Quina falta de confiança demanar confiança! Que el President faci un acte de partit, sense les sigles del PSC és ja sospitós. Però que demani que li fem confiança quan encapçala un govern tripartit a qui ignora quan fa aquesta campanya, ja fa pudor de “socarrim”.

En fi, el que cal és dir quina és la qüestió de fons. És clar, ho és el finançament de Catalunya! Una qüestió que no és...

Continuar llegint...

20 d'Abril del 2009

Tripartit, cadascú a la seva

Acabem d’assistir a tot un seguit de reunions i actes –fotos incloses- de l’actualització del pacte tripartit, que permet que tres forces polítiques continuïn al poder a la Generalitat de Catalunya. Res a dir sobre la seva legitimitat. La majoria suficient dels vots que els diputats i diputades de les forces polítiques del tripartit aporten a la cambra catalana així ho fa possible. Però sí que em sembla una mica estrany que tots vulguin fer imatges i declaracions d’unitat, i a l’hora de la veritat res de res.

Aquest nou pacte per seguir ocupant el poder no aporta res nou del que fins ara s’ha dit o fet (en aquest últim cas, ben poc). No hi ha, doncs, cap novetat al respecte. Sí que hi ha escenografia. Amb tanta unitat, però, s’han deixat un petit aspecte gens insignificant, al meu entendre, i de gran transcendència, que diu molt (en aquest cas, molt poc) de la...

Continuar llegint...

06 d'Abril del 2009

Un govern nou i un nou retard en el finançament de Catalunya

No vull ser allò que en castellà es diu “pájaro de mal agüero”, però molt em temo que aquest anunci de canvi de govern de l’Estat ens portarà un nou retard en el finançament de Catalunya.

Totes les informacions que anem coneixent en aquestes darrers hores i en els darrers dies –tot just ben bé després de la foto Obama Zapatero, que havia ser molt important- apunten que hi haurà relleus importants al capdavant de l’executiu espanyol.

No és menor que el vicepresident Pedro Solbes abandoni la seva responsabilitat al front del ministeri d’Economia. Les raons han de ser clares i breus. La primera és el reconeixement de la seva incapacitat -i la de tot el govern- per afrontar la crisi econòmica que estem patint. Certament la negació de la crisi, el retard en adoptar determinades mesures econòmiques, fiscals i financeres no avalen gens ni...

Continuar llegint...