e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Març del 2009

Tenim un país, i també un govern, en crisi

Ara que l’economia –la catalana, l’espanyola i la mundial-, fa estralls a tort i a dret, crec que és un bon moment per mirar dins nostre, i a casa nostra, i observar què estem fent al respecte.

Pel que fa a la política econòmica, veiem que el govern del nostre país no s’ha posat les piles que calen per ajudar el sector productiu de Catalunya a reduir al mínim possible l’impacte de la crisi. Exigim que cal actuar amb urgència i eficàcia. Ja fa temps que des de la nostra posició de control al govern, denunciem la incapacitat i la inacció del tripartit. Abans els socialistes van negar l’existència de la crisi, i ara no apliquen les mesures necessàries per minimitzar el seu impacte.

Tenim, doncs, un país en crisi, i uns emprenedors i empreses que demanden que el seu govern els defensi i que els ajudi, que aporti mesures, que es posi en...

Continuar llegint...

23 de Març del 2009

Stanley Kubrick i Joan Saura

L’actuació del mossos d’esquadra de la darrera setmana en el desallotjament de la Universitat de Barcelona i les càrregues a diferents carrers de la capital catalana han estat objecte de diferents valoracions i crítiques. Veient les imatges per televisió es desprèn que alguna d’aquestes actuacions va ser manifestament desproporcionada. Però, tot i desagradar-me, no és això el que més em preocupa, perquè de males actuacions policials –i lamentablement de molt més greus-  n’hi hi ha i n’hi ha hagut en totes les policies de tots el països democràtics del món.

No accepto, doncs, que es critiqui ni la preparació, ni la modernitat de la policia catalana, com s’ha volgut fer des de alguns llocs. El que m’ha amoïnat ha estat l’actitud del conseller d’interior, Joan Saura, que eludeix qualsevol responsabilitat....

Continuar llegint...

16 de Març del 2009

Embolica que fa fort, i la sinceritat del tripartit

Aquest cap de setmana hem tingut l’oportunitat de conèixer més de prop allò que ja venim denunciant des de l’oposició: el comportament, coherència i tarannà del tripartit. Vull posar tres exemples:

Carod (d’ERC), a l’Equador, sota l’auspici d’aquell “Bienvenido Mr. Marshal”, reparteix 1 milió d’euros per a les llengües indígenes.

Huguet (d’ERC) fa grans declaracions i afirma que el finançament serà un “fiasco”.

 El tripartit en ple (PSC-PSOE, ERC i ICV-EUiA) es manifesta contra el Govern per la seva falta d’efectivitat en les mesures que pren contra la crisi. Val a dir, en aquest últim cas, que la protesta era contra el Govern d’aquí (tripartit) i contra el Govern d’allà (ZP).

I només són tres, els exemples que poso. Ja ho veieu: els diners...

Continuar llegint...

09 de Març del 2009

Zero Zapatero

Ahir va fer un any de les eleccions generals que van permetre que Rodríguez Zapatero repetís com a president del govern espanyol. Moltes coses han passat en aquests 365 dies, i ben poques de positives. La crisi que ara fa un any Zapatero negava -i fins i tot qualificava de mal patriotes a qui en parlava- ja no només no es pot amagar, sinó que s’està enduent l’economia per endavant amb uns increments de l’atur dramàtics i amb una incapacitat manifesta del Govern de donar resposta. Malauradament les propostes que repetidament fa Josep A. Duran i Lleida al Congrés no son acceptades per Zapatero que prefereix continuar governant a cop d’enquestes i sondejos malgrat que aquesta actitud s’ha mostrat del tot ineficaç davant  la crisi.

Tampoc en el camp estrictament català ha estat millor el primer any de la segona etapa Zapatero. L’incompliment dels terminis per al nou...

Continuar llegint...

02 de Març del 2009

Ajuntaments propers i sensibles

Des d’Unió sempre hem afirmat que la política local és la més pròxima al ciutadà i sempre hem lluitat per fer d’aquesta asseveració una conducta a seguir pels nostres polítics amb responsabilitat als ajuntaments d’arreu de Catalunya.

Aquesta proximitat ha de ser encara més visible en temps de crisi, i una qüestió en la qual poden incidir els governs municipals és l’àmbit de la morositat. Per la seva causa, moltes empreses es veuen ofegades i no tenen liquiditat per afrontar els seus compromisos immediats. Per això en l’Assemblea Nacional de la Unió de Regidors que va tenir lloc dissabte passat vam prendre el compromís –estigui Unió o no al govern municipal- de proposar que les administracions locals paguin els seus creditors a trenta dies.

No és un objectiu fàcil d’assolir, però...

Continuar llegint...