e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Setembre del 2008

És l’hora de seguir junts

Aquesta tarda comença el debat de política general al Parlament, que posarà negre sobre blanc la situació actual que viu Catalunya. És un marc idoni per aconseguir una resolució conjunta de totes les forces polítiques catalanes sobre el finançament.

Una resolució conjunta que per escrit subratlli la unitat de les forces catalanes en aquesta difícil negociació amb el govern de l’Estat espanyol és necessària per donar més força a les nostres peticions. D’altra banda, també reflectiria, si fos el cas, qui ha estat el responsable d’un trencament no desitjat d’aquesta unitat. Va ser difícil arribar a aquest consens, que Unió i també CiU sempre hem defensat, i hi continuarem lluitant per mantenir-lo, facilitant que tothom s’hi trobi còmode.
 
Sabem que estem immersos en una greu crisi...

Continuar llegint...

22 de Setembre del 2008

Amb la unitat, no s’hi juga

Una altra vegada un atemptat d’ETA porta el dol a una família i la consternació a tota la societat. Vull donar el condol als familiars de Luis Conde, el brigada de l’exèrcit assassinat a Santoña per la banda terrorista basca, i traslladar el record i el recolzament a tots els ferits d’aquest acte terrorista, així com manifestar, com sempre ho hem fet a Unió i també á CiU, el nostre suport a la política antiterrorista del govern sigui del color que sigui.

Aquí, a casa nostra, la unitat de les forces polítiques catalanes per aconseguir el finançament que Catalunya mereix i per fer complir l’Estatut, continua tenint el nostre suport més ferm. Un suport que alguns no semblen voler i una unitat que potser a algú faci nosa. No s’entén d’altre manera els dards que el socialistes van llençar contra CiU a la Festa de la Rosa celebrada a...

Continuar llegint...

16 de Setembre del 2008

La Llei d’Educació no dona la talla

Ahir va començar un nou curs escolar a Catalunya. M’agrada i em dol la tornada a escola. M’agrada retrobar la quotidianitat a ciutats i pobles. Em dol la cara de preocupació, quant no d’enuig o por, dels infants. M’agrada la il·lusió dels nens per retrobar amics i companys.

Ahir, va ser també hora de balanços. Triomfalistes, com sempre, per part del Govern. Menys generosos, per part de la realitat. Més barracons que mai y menys de la meitat de places d’educació infantil que el Govern tripartit es va comprometre a tenir llestes per aquest any no son dades per tirar coets precisament. Així i tot, el Govern llença les campanes al vol i amb el seu tarannà de negació sistemàtica de l’autocrítica i la mala gestió treu pit davant micròfons i càmeres de televisió. Tant se val, la realitat es la que és, per molt que...

Continuar llegint...

09 de Setembre del 2008

Decadent Guerra

Alfonso Guerra, l’exvicepresident del govern de Felipe González i actual diputat socialista es resisteix a passar a l’oblit. Quan té l’oportunitat busca sortir als titulars amb declaracions fora de to. Ho va fer diumenge en advertir de les “operacions irresponsables –referint-se al PSC- al front de partits catalans que reclamen un finançament millor que poden provocar com a conseqüència la pèrdua del poder del PSOE i un govern del PP amb els nacionalistes”.

L’exnúmero dos del PSOE va sentenciar “o s'és socialista o no se n'és”. Però el personatge és lluny de ser el totpoderós que va fer famosa la frase “qui es mogui no surt a la fotografia”. Així com la majoria dels polítics de la transició han donat pas a noves generacions, Alfonso Guerra continua instal·lat en el seu miratge particular i no dubta en...

Continuar llegint...

02 de Setembre del 2008

L’educació no pot ser partidista

S’apropa l’inici del curs escolar i com es lògic les famílies estan aquests dies preocupades per les despeses d’aquest període i més ara en la situació de crisi econòmica que vivim. Certament encara estem lluny de l’ensenyament gratuït malgrat els que ens volen vendre algunes formacions polítiques, ja que llibres de text, activitats complementàries més o menys obligatòries i altres extres fan que l’educació continuï essent un capítol més de les despeses familiars.

Però aquestes preocupacions immediates i importants no poden emmascarar un problema que a Unió ens preocupa profundament: el projecte de llei d’Educació de Catalunya no és bo i no ens satisfà, com no ho pot fer a qui cregui en la llibertat d’ensenyament, en el pluralisme educatiu i en el dret de les famílies a l’elecció...

Continuar llegint...