e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

01 de Maig de 2012

Avui tot el món celebra el dia del treball, una diada que simbolitza i recorda la dura lluita dels treballadors per obtenir unes condicions laborals dignes, humanes i justes. Malauradament, a Catalunya avui hi ha molta gent que no pot gaudir d’aquestes condicions perquè es troba sense feina i amb escasses esperances de trobar ocupació a curt termini. Les xifres d’atur són esgarrifoses: gairebé 837 mil persones a Catalunya i més de 5’6 milions a l’Estat, on el percentatge gairebé arriba a una quarta part de la població activa

Un pla de xoc per generar llocs de treball, aquesta ha de ser la gran reivindicació de tot el món econòmic i laboral en aquests temps d’una situació de crisi econòmica mundial sense precedents i que al nostre país va acompanyada, a més, d’unes xifres d’atur dramàtiques i inacceptables. El gran objectiu de tots els agents socials, (sindicats, empresaris i governs) per als propers anys no ha de ser altre que el de facilitar i impulsar la creació d’ocupació.

No pot ser que un 20% de la població activa catalana no tingui feina, i tampoc que més del 40% de la nostra joventut encara no hagi pogut accedir al mercat laboral. Les conseqüències d’aquesta xacra són gravíssimes tant en l’aspecte econòmic com en el social. Malauradament, tots el informes assenyalen que creix de manera molt alarmant el nombre de catalans en situació de pobresa, amb els risc de fractura social i de marginalització que això suposa.

Avui que recordem la lluita dels treballadors per guanyar uns drets que han permès crear una societat més justa, més solidaria i amb més igualtat d’oportunitats per a tothom, hem de fer una crida rotunda i ferma per afavorir les condicions que generin ocupació de la manera més ràpida possible.

No és una qüestió ni de dretes ni d’esquerres, sinó de justícia social i de supervivència de l’Estat del Benestar. Assolir-lo ens ha costat molts esforços com per posar en perill la cohesió social per la manca d’una població activa estable i segura. Aquests darrer quadrienni ha estat terrible en la destrucció de llocs de treball.  Hem de trobar solucions a aquest problema estructural de la nostra economia, un percentatge alt d’atur fins i tot en moments de bonança.

Hem d’aconseguir tots plegats, i empenyent tots en la mateixa direcció, que la tendència s’inverteixi i que tornem a ser capaços de implantar les condicions necessàries per tornar a crear riquesa i, per tant, tornar a generar ocupació.

No serà fàcil. El record de tants lluitadors per millorar les condicions laborals dels seus temps que avui homenatgem ens ha d’ajudar a aconseguir-ho. Cal un pacte d’Estat sobre això. No ens cansarem de repetir-ho, cal recuperar l’esperit dels famosos Pactes de la Moncloa.Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1646
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR