e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 d'Octubre del 2010

Tres tristos trets

És sempre interessant donar un cop d’ull als diccionaris, per una consulta o per una correcció. Ahir ho vaig fer per veure a grans trets com podria definir l’obra (quina obra?) del govern tripartit, ara que oficialment ha acabat la legislatura. Amb el mot de tret, en algunes de les seves acceptacions, en vaig tenir prou per resumir els anys de govern Montilla. El seu executiu ha actuat com si no hi veiés a tret de bufetada (ésser molt curt de vista, no veure-hi gens o gairebé gens) ja que en gairebé totes les seves accions ha errat el tret (enganyar-se en un judici, apropiació, propòsit, etc.) i en moltes altres els hi ha sortit el tret per la culata (sortir malament una cosa; ésser un fracàs).

Amb aquestos tres tristos trets distintius del tripartit en vaig tenir prou, i no vull aprofundir-ne ni caure en las provocacions de qui vol desqualificar-nos. No entraré al  draps dels...

Continuar llegint...

28 de Setembre del 2010

Molts motius per la irritació, pocs per una vaga

Per demà hi ha convocada vaga general. Davant d’aquest fet, faig una crida perquè es respectin els drets de tothom: que qui vulgui fer vaga, la pugui fer sense pressions de ningú i que qui vulgui treballar, també pugui fer-ho sense que ningú no li ho impedeixi.  
 
No crec que una vaga general serveixi per arreglar res en moments de greu crisi com l’actual. Però també veig que l’enuig de la societat contra els governants ha augmentat i que la situació econòmica s’ha deteriorat de tal manera i, per tant, entenc la irritació d’una majoria contra els governs que no han fet res o no han fet prou per fer front a aquest desgavell.
 
Hi ha una cosa, en canvi, sobre la qual no estic d’acord: voler suprimir la reforma laboral. Calia fer-la i fins i tot calia ser més valents perquè la que s’ha aprovat s’ha quedat curta per acomplir...

Continuar llegint...

21 de Setembre del 2010

No volem quatre anys més de 'lios'

Per una vegada estic d’acord amb el president Montilla. Tampoc vull quatre anys més d’embolics per a Catalunya com els que han provocat la descohesió, les contradiccions i els interessos partidistes del tripartit. Si la dita recorda que “nunca segundas partes fueron buenas”, el segon tripartit ho ha corroborat.

A aquest missatge del president de la Generalitat a la Festa de la Rosa dels socialistes d’aquest cap de setmana s’hi afegien un reguitzell de contradiccions. El primer secretari dels socialistes catalans ha remenat les golfes d’anteriors campanyes i torna a utilitzar el missatge de la por per a les eleccions del 28 de novembre. Vol atemorir la ciutadania i assegura que CiU és la més independentista de totes les formacions polítiques que es presenten, però afirma  alhora que la federació vol un govern del PP i donar suport a Mariano Rajoy. Sembla mentida que pugui...

Continuar llegint...

14 de Setembre del 2010

Propostes versus maquillatge

Ara que oficialment estem ja en plena precampanya electoral, fora bo que cadascú expliqués les seves intencions i el comportament que tindrà durant aquests més dos mesos que falten per les eleccions al Parlament. CiU sap perfectament quin és el missatge que volem fer arribar a la ciutadania: aprofitarem els temps per explicar el nostre programa electoral i les nostres propostes. Ho farem respectant en tot  moment els nostres adversaris, de la mateixa manera que esperem que els altres respectin les nostres posicions.

Davant la situació difícil que vivim estem convençuts que la societat reclama dels seus polítics solucions i propostes concretes per fer front a la crisi. Aquest és l’eix principal del nostre programa i és el que ens proposem explicar abans del 28 de novembre. Estem convençuts que Catalunya necessita un govern fort, seriós, amb les mans lliures i cohesionat. Hem...

Continuar llegint...

07 de Setembre del 2010

L’escola que ve

La tornada a l’escola suposa també recuperar el pols vital de la societat, interromput per les vacances d’estiu. Enguany ens trobarem un altre cop amb la valoració cofoia que farà el govern tripartit, que ignorarà i eludirà el fet que els barracons escolars seran més nombrosos que mai. És una situació que evidencia que els resultats són dolents quan les coses es fan malament.

Com a novetat també veurem la introducció dels ordinadors personals a les aules de primer i segon d’ESO, una mesura que parla de la voluntat de modernització de les nostres escoles, però que no pot ser un fi en si mateixa, ja que les noves tecnologies són només una eina -imprescindible ens els temps actuals- que ha de permetre una millor formació dels infants i del jovent.

Aquí cal fer una incís sovint oblidat per l’Administració i que...

Continuar llegint...

27 de Juliol del 2010

Amb escoltar ja no n’hi ha prou

No hi ha dubte que la sentència del Tribunal Constitucional retallant l’Estatut ha suposat un terratrèmol polític i social. Només cal recordar que més de un milió de persones van sortir als carrers de Barcelona contra la seva decisió. Ja és més dubtós que Zapatero hagi entès el missatge. 
Diu el president del govern que cal escoltar Catalunya i les seves queixes, però ja no n’hi ha prou. Són molts els greuges com per acontentar-nos ara amb només ser escoltats. Catalunya ha de ser escoltada, però sobretot ha de ser atesa, i no ho està essent. Només cal veure les retallades de les inversions del Ministeri de Foment que fan que Catalunya sigui la principal perjudicada. Són inversions que havien estat ja aprovades i compromeses i que ara s’han tirat enrere, amb el que això suposa per al futur de...

Continuar llegint...

20 de Juliol del 2010

Reformes curtes de mires

No n'hi ha prou. Així de contundents ens mostrem a CiU davant la reforma laboral que ara s'està tramitant al Congrés. El seu redactat actual és clarament insuficient ja que no resol la dualitat entre els contractes molt barats i molt temporals i els contractes indefinits. Tampoc no lliga el subsidi d'atur a polítiques actives de formació. Les persones que cobren l'atur han de formar-se per poder fer una altra feina com a contrapartida dels diners que reben. I, a més, cal lligar el subsidi d'atur amb l'acceptació d'una oferta de treball. No pot ser que hi hagi gent que rebutgi una feina perquè considera que no paga la pena treballar a canvi de tres cents euros més del que li representa l'atur. I també proposem vincular sou i productivitat. Són només tres exemples per dir clarament que no aprovarem la reforma laboral tal com està redactada. Cal ser més ambiciosos per afrontar la...

Continuar llegint...

13 de Juliol del 2010

Una sentència contra la convivència

Dissabte la resposta de la societat catalana contra la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut va ser massiva, contundent i explícita. Reunir més gent que mai als carrers de Barcelona per rebutjar la mutilació de l’Estatut que els catalans havien refrendat a les urnes va ser tot un èxit de la societat. Ara, les forces polítiques i els seus dirigents hem de donar una resposta recíproca per estar a l’alçada del que la societat ens reclama.

Val a dir, en primer lloc, que la sentència és injusta i restrictiva en la interpretació de la Constitució del 1978 i que frustra el camí triat per Catalunya per conviure políticament amb Espanya. Aquesta conseqüència és responsabilitat del PP que va presentar el recurs al Constitucional, però no en surt innocent el PSOE que no ha estat capaç -ni com a partit ni com a govern- de...

Continuar llegint...

06 de Juliol del 2010

L’onze de juliol tornem a començar

Dissabte em manifestaré contra la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut. Us convido a participar-hi. Vull que sigui un èxit rotund i que milers i milers de catalans mostrin als carrers de Barcelona el seu enuig i la seva indignació. És legítim i necessari fer sentir la nostra veu, però la manifestació, per àmplia que sigui, no és més que una protesta efímera.

Per aquest motiu, per donar continuïtat a la nostra resposta al TC, hem de continuar treballant per restituir plenament l’Estatut a l’endemà. Només des del treball, des de la fermesa i des de la convicció en la defensa del nostre país podrem revertir la situació.

És evident que no han respectat Catalunya ni el Constitucional amb la seva sentència, ni el PP amb el seu recurs, ni el PSOE amb la seva indiferència en no valorar el que...

Continuar llegint...

22 de Juny del 2010

El tribunal dels despropòsits

Tornem a arribar al mes de juliol i una vegada més sembla que la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya és imminent. Val a dir que tot plegat és des del primer moment un despropòsit que ara arriba a extrems esperpèntics i perillosos. En aquests moments una sentència sobre l’Estatut alimentarà els extrems que existeixen a Catalunya. Som a les portes d’unes eleccions i no és la millor manera de preparar-les que surti una sentència del Tribunal Constitucional contra la llei que ens hem donat tots els catalans.

Es evident que una sentència dolenta donarà ales a les posicions extremistes que avui tenim a casa nostra. També és evident que la possibilitat de dictar sentència discutint article per article tal com s’ha apuntat darrerament és un colossal despropòsit.

La situació s’ha tornat...

Continuar llegint...