e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Gener del 2012

Mà estesa a tothom

Quan des de Convergència i Unió assegurem que tenim la mà estesa a tothom per millorar el govern i per sumar esforços no ho diem per quedar bé, ni per fer veure que oferim pactes per després fer el contrari. Creiem que la suma de tots, les aportacions de tothom, són positives per al país i, per tant, positives per als ciutadans.

Per aquest motiu, urgim el govern del PP que presideix Mariano Rajoy que acceleri la reforma laboral que els agents socials no han sabut concretar. Aquesta reforma urgeix per donar esperances als aturats i per recuperar la confiança i la credibilitat davant les institucions europees i davant els mercats. En aquest àmbit, el govern del president Mariano Rajoy pot estar segur que té la predisposició sincera de Convergència i Unió per arribar a acords. CiU està disposada a parlar i a millorar els continguts que inicialment es puguin presentar....

Continuar llegint...

18 de Gener del 2012

Morosos insignes, morosos indignes

Si les relacions humanes es basen en la confiança, és evident que les relacions entre Catalunya i el govern espanyol s’han deteriorat d’una forma unilateral i accelerada amb els reiterats incompliments per part de l’executiu central a l’hora de pagar el que deu a tots els catalans.

Amb aquesta premissa era inevitable que en la primera reunió bilateral que el conseller de Finances, Andreu Mas-Colell, va mantenir amb el nou ministre de Hisenda, Cristóbal Montoro, el primer posés sobre la taula l’exigència de Catalunya de cobrar sense dilació els 759 milions d’euros que el govern espanyol li deu i que es deriven de la Disposició Addicional Tercera de l’Estatut.

No és un caprici,  i molt menys una rebequeria. És una necessitat i un dret dels catalans, que l’anterior govern presidit per Rodríguez Zapatero es va “saltar a la...

Continuar llegint...

10 de Gener del 2012

A la recerca de la credibilitat perduda

2012 hauria de ser per a Catalunya l’any de la recuperació, el de la credibilitat perduda a nivell intern i extern. No és debades la política d’austeritat i d’ajustament entomada pel govern català. El país necessita recuperar la confiança en ell mateix. La crisi i la mala gestió anterior han posat Catalunya i les seves finances a l’ull del huracà, però poc a poc ens anem de sortir.

No serà tampoc un any fàcil, però treballem perquè sigui el que iniciarà la recuperació. Els sacrificis que tots hem de fer i que ja fem, i a Catalunya abans que enlloc, serviran per recuperar la competitivitat del nostre país i de les empreses, quan es resolgui el problema del dèficit i del deute. Ara, ni el govern Zapatero que va fer dels incompliments la seva forma d’actuar ni les primeres mesures del govern Rajoy -que es contradiuen amb el que...

Continuar llegint...

31 de Desembre del 2011

L’enemic és la pobresa

En una reunió entre l’exprimer ministre suec, Olof Palme, i el dirigent cubà, Fidel Castro, el líder comunista va dir tot cofoi: “jo, amb la Revolució he aconseguit acabar amb els rics a Cuba”. El polític suec va respondre compungit: “A Suècia, en canvi, amb tants anys de socialdemocràcia encara no hem aconseguit que deixin d’haver-hi pobres”.

L’anècdota serveix per constatar que, fins i tot en temps de bonança econòmica, la pobresa és un mal que ni tan sols la millor democràcia ha aconseguit eradicar. No cal dir que guanya terreny quan les coses van malament. I ara, que vivim la pitjor crisi econòmica que hem conegut, la situació esdevé dramàtica. Els informes de Càritas i de Creu Roja així ho corroboren. Només a Barcelona, Càritas ha atès a 55.000 persones fins el 30 de novembre, la...

Continuar llegint...

13 de Desembre del 2011

La última presa de pèl del govern Zapatero als catalans

El govern espanyol torna a prendre el pèl a tots els ciutadans de Catalunya. L’últim incompliment del president Zapatero ha estat no pagar a Catalunya els 759 milions d’euros de la Disposició Addicional Tercera de l’Estatut. Pel seu govern no val res el  que va signar per escrit, el que està avalat per llei i el que és d’obligat acompliment. Fa fredor que des de el PSC no es posi el crit al cel.

Aquest és l’esperit que ha governat Catalunya durant l’etapa del tripartit i la millor imatge de la defensa dels interessos del país que han fet durant quatre any els diputats socialistes catalans. És a dir, passar olímpicament dels interessos i drets de les persones que vivim al nostre país.

No voler pagar el que es deu, per fer veure unes finances del govern central millors de les que són realment es podria dir, diccionari en mà, estafa. És...

Continuar llegint...

29 de Novembre del 2011

29 parlamentaris al servei de Catalunya

Les eleccions del 20N han reafirmat CiU com la tercera força a les Corts, al Congrés i al Senat i per primera vegada a la història han situat la federació com la primera força catalana a les dues cambres. Això ens obliga a molt. Per aquest motiu, volem remarcar que la principal força política de Catalunya estarà compromesa a vetllar i a defensar els interessos del catalans sense cap servitud, com les que tenen els diputats del PSC i del PP.

Des de CiU defensarem exactament el mateix a Madrid que el que hem reiterat a la darrera campanya electoral. No farem el que acaba de fer el PP que divendres abans de les eleccions defensava que es pagués d’immediat el Fons de Competitivitat que es deu a Catalunya i dilluns, 48 hores després, diu que, pagar-lo, ni de broma.

Som més seriosos i donem més valor a la paraula donada. Per això, des d’avui mateix posem damunt la...

Continuar llegint...

22 de Novembre del 2011

Catalunya ha votat pel pacte fiscal

El primer que vull fer es agrair la confiança que els ciutadans de Catalunya han tornat a fer a CiU per tercera vegada consecutiva en un any. Sabem que tenim una immensa responsabilitat per no decebre a qui ha confiat en les nostres propostes. I no els decebrem. Primer perquè a CiU sabem que el vot no és més que una penyora que els ciutadans deixen a un partit perquè acompleixi els seus compromisos i que de no fer-ho, de la mateixa manera que li han donat el vot, li ho poden retirar en les següents eleccions. Ho sabem bé i, perquè la nostra voluntat es la de servir el país des de les responsabilitats de govern, treballarem per no fallar a qui ens ha fet confiança.

Segon, i encara més important. Vivim uns moments molt difícils i ens enfrontem a una crisi sense precedents. Cal que tots oblidem i aparquem la demagògia i el populisme i comencem a treballar i a aprovar les mesures que ens...

Continuar llegint...

25 d'Octubre del 2011

El pacte per remuntar la crisi

A les eleccions del 20N els catalans ens juguem alguna cosa més que decidir qui serà el proper president del govern espanyol. Ens juguem poder encarar en millors condicions la crisi o seguir essent l’ase de tots els cops del PP i del PSOE. Ho veiem en la postura coincident de populars i socialistes de dir que ara no toca parlar del pacte fiscal. És una estratègia repetidament vista: els dos grans partits espanyols sempre es posen d’acord quan es tracta de negar el que li correspon a Catalunya. Aquí la gent ha de tenir molt clar que quan l’economia anava bé, quan tot eren flors i violes, a Catalunya ja anàvem amb la llengua fora perquè la balança fiscal dels catalans amb la resta de l’Estat era (i és) senzillament abusiva. Tan desproporcionat és el sistema fiscal que ens han imposat populars i socialistes que no hi ha cap altre país democràtic al món que el...

Continuar llegint...

18 d'Octubre del 2011

Política sense enganys

Un dels motius de la desafecció política que patim el trobem en que molts polítics no són creïbles perquè han enganyat molt durant molt de temps. La història en va plena de promeses incompletes i d’explicacions de dubtosa credibilitat per guanyar vots. Des dels 800.000 llocs de treball que va prometre Felipe González l’any 1982 o l’afirmació de Zapatero que donaria suport a l’Estatut que aprovés el Parlament, passant per la confessió d’Aznar que parlava català en la intimitat, o les dues línies d’investigació que preconitzava el PP després dels salvatges atemptats d’Al Qaeda a Madrid. Són alguns exemples. Durant els períodes preelectorals s’han dit molts disbarats i han estat moltes les promeses realitzades, malgrat saber que mai s’acomplirien.

No és aquest l’estil de CiU. Ara, en un...

Continuar llegint...

11 d'Octubre del 2011

CiU, el contrapès entre la ineficàcia i el silenci

A les eleccions del 20-N els ciutadans decidiran quin futur volen per als propers quatre anys. A aquestes alçades sembla clar que el que més desitgen és perdre de vista els socialistes del govern, -malgrat no estar massa orgullosos ni d’acord amb el PP-, i arraconar-los amb uns resultats que seran històricament negatius per al PSOE si es compleixen els pronòstics. No ens estranya: Zapatero, el tripartit, i en general la gestió socialista de la crisi, han estat un desastre. Els temps són molt difícils. Però hi ha hagut països que han aplicat les receptes que CiU reclama des de fa quasi quatre anys i que ara es troben en una posició com a mínim més avantatjosa i menys dramàtica que la nostra.

Els catalans tenim més opcions per arribar a un altre tipus de canvi perquè tenim CiU. No és poca cosa poder optar per una opció diferent de la que ens ha dut...

Continuar llegint...