e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 d'Abril de 2014

 

 

El FC Barcelona ha estat sancionat per la FIFA per passar-se la llei de contractació de futbolistes menors d'edat pel folre. El mateix president de l'entitat, Josep Maria Bartomeu, va reconèixer en la roda de premsa d'ahir que van demanar al màxim organisme futbolístic que La Masia quedés al marge de l'article 19 del reglament que fa referència a la protecció de menors.

Aquest fet és una admissió de culpa en tota regla. Perquè demanes a la FIFA quedar exempt d'una llei que, segons manté el club, compleixes? Si realment la compleixes, perquè acceptes retirar de competicions oficial els menors que la FIFA considera que no estan en una situció legalitzada?

No sé si com es denuncia des del club hi ha mans negres que conspiren contra el Barça. La directiva sembla que tampoc en té molta idea i ha decidit fer-se la víctima com en casos anteriors, però el cert és que el club en aquest cas s'ha saltat la llei.

Bartomeu es va passar la roda de premsa defensant el model de La Masia quan ningú l'ha posat en dubte i va llençar un missatge clar i contundent als socis: "La Masia no es toca". Però la sanció no és per tenir una escola de formació, la sanció -el comunicat de la FIFA ho deixa ben clar- és per la contractació de futbolistes comunitaris menores de 16 anys i extracomunitaris menors de 18 anys entre 2009 y 2013. 

La norma és clara i no deixa espai a interpretacions. L'article 19 del reglament diu que "les transferències internacionals de jugadors es permeten només quan el jugador arriba a l'edat de 18 anys" i admet tres excepcions que abans de ser executades pels clubs han de presentar a la subcomissió de la Comissió de l'Estatut del Jugador, que les evalua resol el cas.

Primera: "Els pares del jugador canvien el seu domicili al país on el nou club té la seva seu per raons no relacionades amb el futbol". Segona: "La transferència s'efectua dins el territori de la UE / EEE i el jugador té entre 16 i 18 anys d'edat. A més, se li garanteix al jugador una formació esportiva i una formació acadèmica o escolar o conforme a la seva vocació i assegurar que s'assisteix al jugador de la millor manera possible". Tercera i última: "El jugador viu a una distància màxima de 50 km de la frontera nacional i el club de l'associació veïna també està a un màxim de 50 Km de la frontera".

Que altres clubs també ho facin, com va al·legar Bartomeu, no eximeix el Barça de la seva culpabilitat. Ara recorrerà la sanció al Comitè d'Apel·lació de la FIFA i al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS), però la realitat és la que és: el club va incomplir una norma sabent que ho feia. La sanció pot ser desmesurada però, de moment, la broma ens ha sortit cara: un any sense fitxar. 

El referèndum de dissabte sobre el projecte de reforma del Camp Nou pot convertir-se en un plebiscit a la directiva. El cas Neymar, la dimissió de Sandro i la sanció de la FIFA poden pesar molt. 

 

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
4045
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR