e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 de Juny de 2012

L'Europeu 2012 suposa renovades il·lusions per als aficionats espanyols que confien que La Roja els donarà de nou una alegria com va fer en l'anterior campionat i al Mundial de Futbol, guanyant ambdues competicions.
 
L'Eurocopa 2012, oficialment, Campionat Europeu de Futbol de la UEFA o UEFA EURO 2012, serà la XIV edició de l'Eurocopa, el principal torneig entre seleccions de futbol europees organitzat per la UEFA.
 
Aquesta edició del torneig es fa a Polònia i Ucraïna, des del 8 de juny al 1 de juliol de 2012. A més, serà la primera Eurocopa a l'Europa de l'Est, des que es fes l'any 1976 a l'antiga Iugoslàvia. També serà la primera Eurocopa de la història en la que hi seran seu dos països de diferents horaris.
 
Polònia i Ucraïna van postular-se a ser seus abans de l'1 de febrer de 2005 juntament a altres set candidatures de l'Azerbaidjan, Croàcia i Hongria, Grècia, Itàlia, Romania, Rússia, Turquia i França, que havia avaluat una candidatura, però finalment no la va presentar, per evitar problemes amb la candidatura de París als Jocs Olímpics de 2012. El 3 de juliol d'aquest any, la UEFA va descartar les candidatures àzeri, romanesa i russa. Les candidates restants van presentar els seus detalls a través de diversos informes a la UEFA, la qual en base a elles va prendre la decisió de reduir el procés a només tres candidatures. El 8 de novembre de 2005, Grècia i Turquia van ser excloses.

La candidatura de Polònia i Ucraïna enfrontava diversos problemes, ja que cap dels dos països ha organitzat un esdeveniment important de futbol i tampoc han organitzat algun esdeveniment esportiu internacional com a països aliats. No obstant això, el 85,4% dels ucraïnesos i el 66,8% dels polonesos recolzaven la candidatura de les seves nacions al moment de l'elecció.

La manca de infraestrucura necessària per al desenvolupament del torneig va ser un dels principals problemes que va enfrontar la candidatura. Exemple d'això va ser que els delegats de la UEFA van manifestar públicament la seva preocupació pel mal estat de la carretera entre Gdansk i Lviv, i que quatre dels estadis principals encara es mantenien com a projectes al començament de 2007. A això es va sumar una greu crisi en el futbol polonès després de la detenció de 60 àrbitres per corrupció i la cancel·lació d'un torneig per part del ministre d'Esports. La intervenció de política en temes esportius ha estat fortament sancionada per part de la FIFA i la Associació Polonesa de Futbol es va arriscar fins i tot a la suspensió de les seves trobades internacionals

Malgrat això, Polònia-Ucraïna va ser elegida el 18 d'abril de 2007 per la UEFA a la reunió realitzada a la ciutat gal·lesa de Cardiff, convertint-se en la tercera ocasió en què el torneig és organitzat per dos països -després de l'Eurocopa 2000 realitzada en Bèlgica i els Països Baixos i l'Eurocopa 2008 organitzada per Àustria i Suïssa- la primera que cadascun d'aquests països la realitza. Es descartava així a les altres dues candidatures finalistes, després d'una votació resolta per majoria absoluta. Els guanyadors van obtenir vuit vots, Itàlia, que era la gran favorita només va obtenir quatre vots, i l'altra candidatura conjunta formada per Croàcia i Hongria no va aconseguir cap suport.

L'organització en els països eslaus va ser anunciada pel president de la UEFA, Michel Platini, el 18 d'abril de 2007, superant a les candidatures finalistes de Croàcia al costat de Hongria i d'Itàlia, d'un total de vuit candidatures originals. Els diversos problemes organitzacionals i de retard en les obres per a la remodelació dels estadis han atemptat en diverses ocasions amb la realització del torneig en ambdós països eslaus, encara que la UEFA ha confirmat la seva realització allà.

Quan la pilota comença a rodar a la trobada que d'inici a l'Eurocopa 2012 tots els aficionats espanyols seguiran amb molta atenció les trobades de La Roja a l'espera que aquesta renovada il·lusió pel títol es confirmi en una realitat.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1943
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR