e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 de Gener de 2012

Mercat d'hivern

El mercat de fitxatges d'hivern, abreujat com mercat d'hivern, és un terme d'ús futbolístic per fer referència a un termini de temps, majoritàriament al llarg del mes de gener, en què els clubs de futbol poden fer transferències o altes de futbolistes a la plantilla dels clubs. Es denomina mercat d'hivern perquè el mes de gener és hivernal al continent europeu, en contraposició a l'estiu, lapse de temps en què es realitzen la majoria dels fitxatges per a la temporada que s'inicia al setembre.

El termini sol ser entre les 00:00 hores de l'1 de gener fins les 24:00 hores del 31 del mateix mes, encara que pot variar segons el país i permet als clubs de futbol remodelar les seves plantilles per a la resta de la temporada, especialment per suplir jugadors lesionats, donar baixes a jugadors que no han complert les esperances dipositades en ells al contractar o tancar acords que no van poder tancar abans del començament de la temporada.

En els mesos d'estiu tots els clubs, mitjançant els seus entrenadors i secretaris tècnics impulsen les esperances als seguidors dels seus equips amb contractacions que signifiquen, segons ells, la possibilitat d'aconseguir algun títol per als més o de no passar apurios en la classificació, per a altres.

No obstant això, a mesura que el campionat de Lliga va transcorrent, aquestes esperances es van difuminant i les contractacions milionàries realitzades es difuminen i comencen els nervis, o bé perquè els rivals s'allunyen en la classificació o perquè el fantasma del descens comença a aparèixer en l'equip.

Encara que estem en època de crisi i de retallades econòmics, els clubs se segueixen endeutant i al mercat d'hivern es tornen a estudiar xifres astronòmiques per contractar jugadors que es consideren la salvació de l'equip i que van a variar el rumb de la classificació que s'ha obyenido fins al moment, cosa que no s'aconsegueix en la antiinflamatòria dels casos.

Equips que es troben en etapa concursal fan equilibris perillosos per poder obtenir diners i no quedar-se sense poder obtenir nous jugadors, bé venent a preu de saldo als que consideren que ja no serveixen, encara que quan van ser fitxats eren els millors per al seu lloc, o obtenint crèdits que després no sabran com saldar.

I cada temporada el mateix, els presidents afirmen que cal confiar en el planter i no pagar fitxes milionàries, però quan arriba el moment, els del planter no compten i els talons de molts zeros a la dreta comencen a córrer entre els intermediaris, que són els primers interessats en què els jugadors canviïn de club.

Només el Barcelona de Pep Guardiola ha sabut treure fruit del seu planter, a més d'un Athletic Club de Bilbao que per tradició no admet jugadors que no hagin nascut a Euskadi, club que pot passar per problemes esportius, però que en conte al econòmic no entra dins dels fitxatges milionaris.

Arribés el 31 de gener a les 24 hores i una gran majoria de clubs intentessin tornar la confiança als seus seguidors però al final sempre el mateix, els dos equips punters es baten per obtenir el títol, cinc o sis equips es disputen la resta de les places europees i els que des d'un principi s'ha vaticinat que no seguirien a la categoria, són el que descendeixen havent empitjorat el seu problema econòmic.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1779
1
Comentaris afegits 
oriol (san cugat del valles) 06-01-2012 - 11:56
Amc la crisis superarem els fichajes d'hivern del any passat?
TORNAR