e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 de Maig de 2011

El futbol espanyol, de moda a Hong Kong

El Kitchee SC, que ocupa el primer lloc de la classificació Lliga de la primera divisió de Hong Kong, és dirigit per un tècnic català, Josep Gumbau i compta a les seves files amb sis jugadors espanyols: Daniel Cancela, Jose Maria Diaz, el chino Losada, Fernando Recio, Unai Luzardo i Jordi Tarrés, a més del preparador de porters Carlos Alós, que han introduït l'actual estil espanyol i que ha servit per elevar el nivell del futbol d'aquest país.

El Kitchee és un club de futbol de consciència social, presidit per Mister Ken, amb un lema de "canviant vides a través del futbol!" Jugar futbol bonic i el desenvolupament de les futures generacions de jugadors de les categories inferiors són les aspiracions de Kitchee. Amb aquests forts lligams espanyols, Kitchee gestiona la HK FCB Escola sota llicència del FC Barcelona i tots els jugadors joves seleccionats s'entrenen de forma gratuïta des de l'edat de sis anys.

El nivell del futbol en de la primera divisió de Hong Kong és molt particular: ja que la Lliga es compon de 10 equips i hi ha 3 competicions oficials de Copa (Sènior Shield, League Cup i FA Cup). Els campions de la Lliga i la Sènior Shield obtenen com a premi la participació en una de les competicions d'Àsia, concretament l'AFC Cup (seria com l'actual UEFA Europa League), i a més el campió de Lliga té el privilegi de jugar un torneig amistós contra tres equips de la Premier League anglesa que es disputa a finals de juliol al Hong Kong Stadium.

Josep Gumbau és un entrenador format en el futbol base del FC Barfcelona i que ha portat la filosofia del club blaugrana fins a l'Àsia, assolint èxit rere èxit en els dos anys que porta en el continent. El principal rival del Kitchee és el South Xina, que ha fitxat jugadors de la qualitat de Nicky Butt i Mateja Kezman.

El que més ha sorprès als jugadors espanyols és el que arriben a menjar els seus compañros xinesos "i el prims que estan". En l'alimentació, l'arròs és el plat estrella, i observen amb veritable delícia com treballen i venen el peix made in China al mercat de Hong Kong.

A Hong Kong, el futbol és en ple procés d'expansió i creixement, i el Kitchee té previst inaugurar la seva pròpia ciutat esportiva per a la temporada vinent. El conjunt asiàtic, que realitza la seva pretemporada a la localitat tarragonina d'Amposta, rebrà a finals d'aquest mes al Vila-real per disputar un partit amistós amb motiu del 80 aniversari de la fundació del club.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1767
9
Comentaris afegits 
jordi (barcelona) 10-05-2011 - 14:31
I sent el Josep Gombau del bara no podia anar un combinat del Bara a jugar l'aniversari del Ketchee?
gregori (barcelona) 09-05-2011 - 12:21
Es possible que un equip de Hong Kong tingui tans espanyols? Si es aixi al menys ja sortida per jugadors que a Espanya no cobren
esther (granollers) 08-05-2011 - 11:41
enhorabona al josep gombau perque se que va fer una gran tasca al Bara i hara l'esta fent a Homg Kong
mere (barcelona) 08-05-2011 - 11:34
sera una sortida que tindran els jugadors espanyols perque els clubs de la peninsula ja no pagan a ningu. Nemes alguns presidents es queden amb els beneficis.
ernest (barcelona) 08-05-2011 - 10:29
I no solament a Hong Kong volent als jugadors espanyols, sino a Chipre, Grecia, alemania, Inglaterra
TORNAR