e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Febrer de 2012

De molt mal gust

La majoria dels franceses, la gran majoria i molt especialment els mitjans de comunicació, mai han acceptat que els esportistes espanyols aconsegueixin més triomfs que els dels seu país i per això sempre han procurat desmerèixer els mèrits dels atletes hispans, cosa que van iniciar quan el ciclista Pedro Delgado va guanyar el Tour de Frncia.
 
Els francesos, que ara es diverteixen amb els guinyols intentant desprestigiar els esportistes espanyols, s'han oblidat que ja l'any 1967 en els populars 6 dies de carreres ciclistes, els atletes representants del seu país, van preferir barreges basades en la cafeïna, mentre que els altres prenien sucre barrejat amb èter, o utilitzaven les begudes alcohòliques o la nitroglicerina, de manera que no es van acceptar les seves marques.

Aquests mateixos francesos haurien de mirar-se el melic, ja que en l'actualitat Patrice Ciprelli, marit i entrenador de la campiona ciclista francesa, Jeannie Longo, estaà en situació d'imputat per compra d'EPO, ja que una desena d'agents d'una unitat de lluita contra el dopatge investiga en el domicili del matrimoni, per trobar proves de presumptes adquisicions de l'hormona eritropoetina subministrades per un estranger.

Jeannine Longo, de 53 anys, que té un palmarès 13 títols mundials, un olímpic i prop de 60 corones nacionals, entre ells el vigent trofeu de campiona de França contrarrellotge, va ser absolta el novembre passat per la Federació Francesa de Ciclisme d'una sanció per haver contravingut tres vegades les regles de localització, el que podria haver-li suposat fins a dos anys de suspensió. Longo ja va donar positiu per efedrina el 1987, però des de llavors no s'havia tornat a qüestionar l'ètica esportiva d'aquest ídol de l'esport francès.

Longo serà interrogada en qualitat de testimoni, per les suposades activitats il·legals de Ciprelli. En cas d'establir una possible relació amb els fets, Longo -qui va renunciar a córrer l'últim Mundial de Ciclisme davant les sospites de dopatge- veuria amenaçada la seva participació als Jocs Olímpics de Londres 2012.

La premsa francesa ja va acusar els jugadors del FC Barcelona de possible dopatge quan van aconseguir la seva última Copa d'Europa i ha seguit pel mateix camí cada vegada que una selecció o un esportista ha obtingut un gran èxit i no han acceptat que el nostre gran campió Rafa Nadal els hagi impedit, en diverses ocasions, que un tennista francès guanyés el seu torneig de Roland Garros.

Espanya, quan va aconseguir que els Jocs Olímpics es celebressin a Barcelona, inici d'una gran escalada preparant a esportistes per aconseguir els màxims èxits, amb la seva campanya de l'ADO i dedicant Centres d'Alt Rendiment (CAR) a concentrar atletes perquè aconseguissin les millors marques, i mentre les autoritats espanyoles vigilaven a aquests joves espanyols, les franceses veien com la seva joventut es dedicava a cremar cotxes.

Els francesos haurien de conèixer la dita que quan parles malament d'un altre estàs parlant molt malament de tu mateix, i aprendre el que el nostre gran campió Pau Gasol ha afirmat: "els èxits de l'esports espanyol són fruit del talent, la humilitat, l'esforç i el treball". El que s'ha dit, els guinyols del Canal francès són de molt mal gust, i d'una falta de ètica profunda, a més d'una gran enveja. Que n'aprenguin.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2459
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR